RUJAN 2021. BOGAT ROĐENDANIMA NAŠIH EMINENTNIH ČLANOVA - PONOSNI SMO NA BIVŠE VRHUNSKE SPORTAŠICE I SPORTAŠE DSVR-A

  • RUJAN 2021. BOGAT ROĐENDANIMA NAŠIH EMINENTNIH ČLANOVA - PONOSNI SMO NA BIVŠE VRHUNSKE SPORTAŠICE I SPORTAŠE DSVR-A
    30. rujan 2021

    08.09.2021.
    HRVOJE SERTIĆ
     
    Sretan rođendan g. Hrvoju Sertiću. Gospodin Hrvoje Sertić jedan je od osnivača DSVR-a. Bio je član Upravnog odbora u dva mandatna razdoblja od 2011. do 2019. godine.
    Judom se bavio od 1972. godine i nosilac je majstorskog zvanja 7. dan (IJF)  (crveno bijeli pojas). Tijekom natjecateljske karijere bio je višestruki prvak Hrvatske i bivše države (SFRJ), a nastupao je za obje reprezentacije. Osvajač je niza odličja na međunarodnim turnirima na klupskoj i reprezentativnoj razini. U znanstveno-nastavnom zvanju je od 2013. kao redoviti profesor u trajnom zvanju na predmetima Judo i Borilački sportovi. Također,  nositelj je predmeta Streljaštvo na Sveučilišnom i Stručnom studiju. Objavio je preko sto devedeset znanstvenih i stručnih radova iz područja juda i borilačkih sportova. Nositelj je bio različitih funkcija putem kojih se zalagao za struku i sport u cjelini u svim segmentima. Član je izvršnog odbora EUPEA (European Physical Education Association) u svojstvu znanstvenog savjetnika (tri godine u prošlom mandatu) i od 2017. do 2019. u funkciji predstavnika za jugoistočnu Europu. Izabran je za člana Matičnog odbora za polje pedagogije, edukacijsko rehabilitacijske znanosti, logopedije i kineziologije pri Agenciji za znanost i visoko obrazovanje u sazivu za razdoblje od 2017. do 2021. (potpredsjednik za tehnološki razvoj i inovacije). Nagrađen je visokim stručnim priznanjem za unapređenje struke, diplomom i zlatnom značkom od strane Hrvatskog saveza pedagoga fizičke kulture 1999. godine. Povodom obilježavanja 50 godišnjice  osnutka i djelovanja Zagrebačkog judo saveza i Hrvatskog judo saveza, 2001. nagrađen je  kao prvi doktor znanosti iz judo sporta za izniman doprinos u razvoju juda.
     
     
    18.09.2021.
    ZINA URLIĆ
    Sretan rođendan članici DSVR gđi. Zini Urlić, istaknutoj sportskoj stručnjakinji, bivšoj vrhunskoj sportašici iz odbojke koja svoja znanja prenosi u gradu Dubrovniku. Zina Urlić, odbojkaška je djelatnica iz Dubrovnika, bivša izbornica različitih hrvatskih vrsta te sportska direktorica odbojkašica Dubrovačke banke u doba kada su bile prvakinje Europe 1998. godine, dobitnica je državne nagrade za sport Franjo Bučar za životno djelo u 2017. godini. Hvala Zini što je izrazila želju za uključivanje u rad DSVR-a te je tako postala dio sportske obitelji DSVR-a.
     
    19.09.2021.
    ERNA HAWELKA
    Sretan rođendan članici Upravnog odbora DSVR gđi. Erni Hawelki. Sretni smo i ponosni na njezino članstvu u udruzi DSVR. Gospođa Erna Hawelka je bivša vrhunska sportašica, olimpijka, posebna žena te predana sportska djelatnica koja je kroz svoj dugogodišnji rad u segmentima sporta, zdravstva i kulture predstavljala Grad Zagreb i Republiku Hrvatsku kao ambasadorica koja se zalagala za razvoj i boljitak šire društvene zajednice na gradskoj i nacionalnoj razini.
    Izuzetno smo ponosni na njezina sportska postignuća kao bivše reprezentativke koja je bila sudionica na svjetskim prvenstvima, turnirima međunarodnog karaktera te je nastupala na XX. Olimpijskim igrama u Munchenu i osvojila zavidne rezultate.
    Gđa. Erna Hawelka obnašala je i danas obnaša funkcije u sustavu sporta na dobrobit i opstojnost samog sustava, a funkcije su sljedeće: član je Ženske tehničke komisije Hrvatskog gimnastičkog saveza, nacionalna sutkinja, član Izvršnog odbora Zagrebačkog gimnastičkog saveza, član Nadzornog odbora gimnastičkog saveza, vanjska stručna suradnica na Katedri za žensku sportsku gimnastiku pri Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te je radila u mnogim organizacijskim odborima vezano za organizaciju velikih sportskih događanja.
    Doprinosi, zasluge kao i rezultati na kojima se temelji rad, aktivnost i požrtvovnost gospođe Erne Hawelke je kontinuirano sudjelovanje u aktivnostima u kojima se zalaže i doprinosi u organizacijama i realizacijama hvalevrijednih akcija humanitarnog i društvenog karaktera u sustavu sporta.
    Predano i danas radi s mlađe dobnim kategorijama u gimnastičkom klubu Novi Zagreb gdje svoje znanje prenosi na najmlađe te utječe na uključivanje što većeg broja djece u tjelesne aktivnosti što je bitna mjera u Nacionalnom programu športa za 2019. – 2026., a koji je usvojio Sabor Republike Hrvatske u srpnju 2019.
    Gospođa Erna Hawelka prepoznata je kao istaknuta sportska djelatnica i ambasadorica društvene zajednice te je dobitnica najvećih priznanja u sportu na državnoj razini. Za 25 godina aktivnog rada u gimnastičkom sportu 1989. godine dobila je Nagradu grada Zagreba, 2009. godine dobila je godišnju Državnu nagradu za sport Franjo Bučar, a 2013. i Nagradu Franjo Bučar za životno djelo, također, dobitnica je najveće nagrade HOO-a Matija Ljubek za životno djelo u  području sporta u 2015. te je dobitnica i Nagrade za životno djelo koja joj je uručena na Skupštini Hrvatskog gimnastičkog saveza u 2020.
    Hvala joj na funkciji u Upravnom odboru DSVR-a te na prijedlozima i rješenjima s kojim se zalaže ne samo za sustav sporta već i za pojedince, bivše vrhunske sportašice i sportaše. Uvijek misli na sve, na druge što je jedna predivna osobina ove posebne žene.
     
     
    22.09.2021.
    TOMISLAV CRNKOVIĆ
     
    Sretan rođendan Tomislavu Crnkoviću, dugogodišnjem članu DSVR-a. Tomislav Crnković bivši je vrhunski sportaš, hrvatski kanuist i kajakaš na divljim vodama, dvostruki svjetski prvak. Bio je član Kanu kluba Končar iz Zagreba. Početkom 2007. izabran je za predstavnika Hrvatskoj kajakaškog saveza pri izvršnom odboru Međunarodne kajakaške federacije na skupu u Hong Kongu. Prije toga bio je trener hrvatske reprezentacije, a danas svoje znanje i veliko iskustvo prenosi kao stručni tajnik pri Kajakaškom savezu Zagreba te tako doprinosi u razvoju sustava sporta gradske, nacionalne i međunarodne razine.