BIOGRAFIJE - Zina Urlić

ime i prezime: Zina Urlić
    sport: odbojka
    status člana: Redovan - DA

Zina Urlić, odbojkaška stručna djelatnica - vrhunska trenerica iz Dubrovnika, bivša izbornica različitih hrvatskih vrsta te sportska direktorica odbojkašica Dubrovačke banke u doba kada su bile prvakinje Europe 1998. godine. Životnu i sportsku biografiju gđe. Zine Urlić krase bogati i značajni sportski uspjesi u trenerskom stručnom radu. Gđa. Zina Urlić odgojila je brojne generacije hrvatskih odbojkašica. Gotovo sve reprezentativke od Alajbeg do Strunjak su zapravo djevojke u koje je ulagala puno rada i truda, a koje su prošle kroz kadetsku reprezentaciju. Generaciju 1988. vodila je od mlađih kadetkinja do juniorki. Kao kadetkinje polučile su četvrto mjesto u Europi i šesto u svijetu, a kao juniorke bile su druge u Europi te devete u svijetu na što je izuzetno ponosna. Također, za spomenuti je izuzetna suradnju s Hrvatskim odbojkaškim savezom koji prati rad vrhunske trenerice gđe. Zine Urlić već dugi niz godina, a što je ujedno i rezultat u ostvarenju vrhunskih sportskih rezultata, ali isto tako i kvalitetna suradnja s državnim sportskim institucijama.Trenerski posao radi s puno ljubavi i entuzijazmom uz veliku podršku obitelji, a sve na ponos sporta odbojke kako na nacionalnoj tako i na međunarodnoj razini. Dobitnica je godišnje Državne nagrade za sport Franjo Bučar za 2001. godinu te Državne nagrade za sport Franjo Bučar za životno djelo za 2017. godinu. I danas aktivno sudjeluje u sustavu sporta - ODBOJKAŠKOG SAVEZA ŽUPANIJE DUBROVAČKO – NERETVANSKE gdje obnaša funkciju predsjednice. Njezino bogato sportsko iskustvo i znanje može doprinijeti u razvoju mlađih naraštaja i odbojke u svim segmentima na nacionalnoj razini. Članica je Savjeta DSVR i Suda časti DSVR.