• ČLANOVI DSVR-A NA EDUKATIVNOJ RADIONICI NA TEMU POREMEĆAJI HRANJENJA U SPORTU U SKLOPU TJEDNA PSIHOLOGIJE U SPORTU
    22. veljača 2023

Tjedan psihologije u sportu

Čestitke organizatoru na hvalevrijednoj radionici i edukaciji za dionike iz sustava sporta, osobito trenere iz sustava sporta gradske i nacionalne razine, sportaše i roditelje.
    Voditeljica prof. dr. sc. Renata Barić, sportska psihologinja i uvaženi gosti: prof. dr. sc. Davor Plavec, dr. Hrvoje Handl, dr. sc. Jelena Balabanić-Mavrović, prof. dr. sc. Lana Ružić i Barbara Kolarić, mag. nutricionizma približili su nam iznimno važnu tematiku "Poremećaji hranjenja u sportu".

Alarmantan podatak je kako sportaši imaju veći problem s poremećajem hranjenja u sportu u odnosu na rekreativce odnosno ostalu populaciju, a što može dovesti do pogubnih rezultata za sportašice i sportaše.

Edukacije ovakvog tipa neophodne su za struku, s naglaskom kako bi se sve važne teme i potrebna znanja trebala implementirati u jedan od kolegija Kineziološkog fakulteta ili Ustanova za osposobljavanje stručnog kadra u sportu.
    U sklopu radionice sudjelovali su članovi DSVR-a gđa. Klaudija Bubalo, gđa. Marija Anzulović, g. Tomislav Paškvalin, gđa. Eleonora Kovač te su interaktivno sudjelovali u istoj iznoseći prijedloge i rješenja.