• STRUČNO PREDAVANJE PROF. DR. SC. DAVOR PLAVEC, DR. MED. - SPIROERGOMETRIJA I SASTANAK SRT LNVS
    09. studeni 2022

U srijedu, 09. studenog 2022. u prostorijama DSVR održan je stručni sastanak SRT Lice i naličje vrhunskog sporta te je podnijeto izvješće o do sada učinjenom u projektu. Cilj je predloženi Pravilnik o zdravstvenim pregledima sportaša (na kojemu su intenzivno radili predstavnici DSVR-a, Hrvatskog društva za sportsku medicinu i Hrvatskog društva za medicinu rada), a koji je predan u nadležno ministarstvo da isti stupi na snagu što prije. Izvješće je podnio prof. dr. sc. Davor Plavec, dr. med. - predsjednik HDSM.
    Po završetku sastanka i donijetim zaključcima za iduće razdoblje, prof. dr. sc. Davor Plavec, dr. med. održao je predavanje o Spiroergometriji.
    Predsjednik SRT-a g. Tomislav Paškvalin zahvalio se stručnom timu SRT-a na radu i prof. Davoru Plavecu na iznimnom i hvalevrijednom predavanju. Na sastanku (i predavanju) sudjelovali su sljedeći članovi DSVR: gđa. Marija Anzulović, gđa. Branka Batinić, g. Slobodan Kraljević, g. Josip Glavaš, g. Rade Krnjeta, g. Stjepan Ferenčak, gđa. Eleonora Kovač. Gdin. Paškvalin najavio je daljnji angažman predstavnika DSVR-a - bivših vrhunskih sportaša i liječnika kako bi predmetni Pravilnik (propisan u Zakonu o sportu) stupio na snagu što prije, a u interesu svih sportašica i sportaša, odnosno sustava sporta RH.