Iva Šimenc gostovala je u HRT emisiji Žene u sportu te je govorila o sportskim uspjesima, sportskoj karijeri i karijeri nakon sportske karijere

 • Iva Šimenc gostovala je u HRT emisiji Žene u sportu te je govorila o sportskim uspjesima, sportskoj karijeri i karijeri nakon sportske karijere
  11. svibanj 2022

  Uvažena članica DSVR gđa. Iva Šimenc gostovala je u HRT emisiji Žene u sportu te je govorila o sportskim uspjesima, sportskoj karijeri, ali i karijeri koju je ostvarila nakon sportske karije vrhunske sportašice kao viši predavač na Edukacijsko rehabilitacijskom fakultetu, kao vrhunska trenerica i eminentna sutkinja.
  Hvala joj na promociji tematike Žene u sportu, a s kojom se DSVR posebno bavi u 2022.

  LINK: https://radio.hrt.hr/slusaonica/zene-u-sportu

  Životopis- ukratko:
  IVA ŠIMENC je bivša je vrhunska sportašica iz sinkroniziranog plivanja i višestruka prvakinja Hrvatske. 2000. godine osvojila je 1. Hrvatski kup u ženskom vaterpolu. Dopredsjednica je Hrvatskog Saveza Sinkroniziranog plivanja te eminentna međunarodna sutkinja FINA – A. Članica je Stručnog povjerenstva i Predsjednica matične sudačke organizacije, a od 2000. godine uvrštena je na Međunarodnu europsku listu sudaca (LEN) te je izabrana za najviši rang (A sudac) na Svjetskoj listi sudaca.
  Danas je viši predavač na Edukacijsko rehabilitacijskom fakultetu. Dobitnica je Diplome i zlatne značke Hrvatskog kineziološkog saveza, koju je dobila kao istaknuti kineziolog 2014. godine. Međunarodna organizacija vodenih sportova (FINA) delegirala je Ivu Šimenc za sutkinju za predolimpijski kvalifikacijski turnir koji se održao u Tokiju, a što je prvi put u povijesti za jednu hrvatsku sutkinju.