ODRŽAN SASTANAK STRUČNOG SAVJETA DSVR - PRIMJERI DOBRE PRAKSE - REALIZACIJA AS-A PROJEKTA

  • ODRŽAN SASTANAK STRUČNOG SAVJETA DSVR - PRIMJERI DOBRE PRAKSE - REALIZACIJA AS-A PROJEKTA
    17. lipanj 2021

    ✅ Održan je stručni sastanak Savjeta DSVR, 17.06.2021. Sastanku su prisustvovali sljedeći članovi: predsjednica DSVR gđa. Klaudija Bubalo, gđa. Renata Šašak, g. Tomislav Paškvalin, g. Slobodan Kraljević, g. Sulejman Tabaković, g. Alojzije Janković, g. Željko Mavrović, g. Marijan Gredelj, g. Željko Grabušić, g. Rade Krnjeta, g. Marcel Vučetić (tel.) i gđa. Eleonora Kovač.
    ✅ Imenovana je koordinatorica Savjeta DSVR gđa. Eleonora Kovač. Svi prisutni aktivno su sudjelovali u raspravi, osobito u definiranju ciljeva i zadataka Savjeta DSVR.
    Promocija bivših vrhunskih sportaša i briga o njima jedan je od glavnih ciljeva, a njihovo involviranje u sportsku društvenu zajednicu potrebno je hitno revitalizirati. Takav primjer rada pokazuje se i kroz EU projekt DSVR Project Active in Sport Again. Tijekom sastanka naglasak je stavljen i na realizaciju EU projekta u skladu s postavljenim ciljevima, a koji su naglašeni kroz predmetne teme stručnog sastanka.
    ✅ Također, zaključeno je kako će se postaviti standardi vezani za obilježavanja godišnjica pok. članova (Šurbek, Trumbić, Zambata, Hulak, Baršnik), ali i način očitovanja u medijima na teme iz sustava sporta.
    U tijeku je dogovor oko pripreme  obilježavanja godišnjice smrti osnivača DSVR pok. g. Dragutina Šurbeka, sportskog velikana 15. srpnja 2021., a koja zaslužuje veliku medijsku pažnju. U planu je i dalje veliki angažman oko imenovanja ulice u gradu Zagrebu vezano za ime sportskog velikana Dragutina Šurbeka.
    ✅ Jedan od prijedloga je i da se pojedini članovi DSVR - a predlože za Aleju sportskih velikana na SRC Jarun (g. Zlatko Šimenc, gđa. Marija Anzulović i dr. ).
    ✅ DSVR promovira brigu ne samo o članovima već i o razvoju i opstojnosti sporta (školski sport, studentski sport, rekreacija kao i vrhunski sport).
    Cilj je DSVR-a znanje, iskustvo, stručnost i uspjehe članova DSVR-a staviti u funkciju razvoja i boljitka zagrebačkog sporta, ali i sporta nacionalne razine.

    DSVR