INFO – REALIZIRANE AKTIVNOSTI U SKLOPU PROJEKTA LICE I NELIČJE VRHUNSKOG SPORTA (SIJEČANJ – TRAVANJ 2021.)

  • INFO – REALIZIRANE AKTIVNOSTI U SKLOPU PROJEKTA LICE I NELIČJE VRHUNSKOG SPORTA (SIJEČANJ – TRAVANJ 2021.)
    03. svibanj 2021

    Od početka 2021. godine održana su 3 sastanka SRT-a na temu Zdravstvena zaštita sportaša na kojima su prisustvovali članovi DSVR-a i članovi Hrvatskog društva za sportsku medicinu i Hrvatskog društva za medicinu rada, a sve u skladu s ciljevima SRT-a.

    Kronologija sastanaka je sljedeća:
    - 11. veljače i 05. ožujka 2021. – Tema: Priprema za sastanak u Ministarstva zdravstva
    - 08. travnja 2021. – Sastanak u Ministarstvu zdravstva na temu – Prijedlog Pravilnika o zdravstvenoj zaštiti sportaša

    U Ministarstvu zdravstva održan je sastanak s pozitivnim stavom svih sudionika glede tematike – stavljanja u javnu raspravu te zakonsku proceduru Prijedlog Pravilnika o zdravstvenoj zaštiti sportaša  koji je propisan Zakonom o športu, člankom 71. (od 2006. nije stupio na snagu) na prijedlog članova HDSM, HDMR i DSVR-a.

    Zaključak predmetnog sastanka, a na kojem su prisustvovali predstavnici Ministarstva zdravstva gđa. Malenica, gđa. Kramarić i državni tajnik g. Bašić te od strane HDSM, HDMR i DSVR-a g. Vladimir Ivančev, gđa. Tajana Rogina, g. Davor Plavec, g. Tomislav Furlan, g. Tomislav Paškvalin i g. Alojzije Janković je kako će se Prijedlog  Pravilnika o zdravstvenoj zaštiti sportaša dostaviti u resorno ministarstvo od strane liječnika (HDSM i HDMR) u narednom razdoblju te će potom od strane Ministarstva zdravstva u suradnji s predstavnicima Odjela za sport iz Ministarstva turizma i sporta biti u planu da se isti proslijedi u što hitniju javnu raspravu, a kako bi što prije stupio na snagu nakon dugih 15. godina.
    Tim sastankom projekt SRT-a Lice i naličje vrhunskog sporta približava se finalnoj realizaciji i našem cilju.

    Ponosni smo na DSVR inicijativu koja je potekla od bivših vrhunskih sportaša i uz veliku stručnu pomoć – struke - liječnika HDSM i HDMR, a koja je bitna za što hitniju uspostavu kvalitetnije zdravstvene zaštite sportaša i sustav sporta općenito, tim više što tako bitan Pravilnik nije zaživio od 2006. godine.

    DSVR