Projekt Active in Sport Again! stigao do kraja, u izradi je edukativni priručnik

  • Projekt Active in Sport Again! stigao do kraja, u izradi je edukativni priručnik
    24. ožujak 2021

    Početkom ožujka prošle godine promovirani projekt Active in Sport Again!, čiji je nositelj Društvo sportaša veterana i rekreativaca s partnerima iz Slovenije i Bugarske, stigao je do samog kraja i izrade Priručnika za aktivno uključivanje bivših vrhunskih sportaša ponovno u sport.

    Priručnik će sadržavati detaljan opis aktivnosti i metoda kojima je cilj pokazati kako sportaši mogu nastaviti ostvarivati svoje životne ciljeve i nakon završetka sportske karijere. Osim preporuka o važnosti odgovarajućeg obrazovanja, održavanja fizičkog i mentalnog zdravlja i stjecanja radnog iskustva, namjena Priručnika je i educiranje bivših sportaša o upravljanju sportskim sustavima, ali i njihovim osobnim financijama.

    U Hrvatskoj su, među ostalima, u projektu aktivno sudjelovali Vjekoslav Šafranić, Rade Krnjeta, Alojzije Janković, Branko Peašinović, Boško Lozica, Ante Čutura, Željko Grabušić, Tomislav Paškvalin, dr. Branislava Resanović, Marija Anzulović, Nikola Dragaš, Klaudija Bubalo i Eleonora Kovač, a članovima Društva sportaša veterana i rekreativaca, kao i svima ostalima zainteresiranima, priručnik će biti dostupan nakon službene promocije najesen. (mš/DSVR)