PROJEKT ACTIVE IN SPORT AGAIN U SKLOPU MAKSIMIRSKOG MINUS ZWEI CENERA, 03. LISTOPADA 2020.

 • PROJEKT ACTIVE IN SPORT AGAIN U SKLOPU MAKSIMIRSKOG MINUS ZWEI CENERA, 03. LISTOPADA 2020.
  05. listopad 2020

  U subotu, 03. listopada članovi DSVR bili su Active in Sport Again u sklopu sportske manifestacije
  Maksimirski MZ cener - 8 km.
  Atletski klub Maksimir i ove je godine u suradnji sa suorganizatorima: Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, Domom zdravlja Zagreb – Centar i Veleučilištem Velika Gorica održao najljepšu utrku grada Zagreba u Parku Maksimir - Maksimirski Minus Zwei Cener. Kros utrka je bila na 8 km s ciljem promocije zdravog načina života i uživanja u prirodi, a uz glavnu kros utrku održana je i UTRKA GRAĐANA NA 2 km.
  Glavna tema ovogodišnje utrke je podizanje svijesti o plućnoj hipertenziji i probuditi svijest o bitnosti bavljenja sportom i rekreacijom.
  Bivši vrhunski sportaši i olimpijci, članovi DSVR-a gđa. Bubalo, g. Šafranić, g. Grabušić, g. Pekeč, g. Peašinović i gđa. Kovač pružali su savjete oko važnosti kretanja i rekreacije od najmlađe do najstarije dobi. Naglasili su kako je bitno nastaviti se baviti sportom i rekreacijom nakon vrhunskog sporta radi poboljšanja i održavanja zdravstvenog statusa svakog pojedinca! Podržali su Maksimirski Minus Zwei Cener i predstavili EUROPSKI PROJEKT ACTIVE IN SPORT AGAIN 2020. – 2021. te sve sudionike pozvali da se uključe u rad udruge DSVR.
  Osim sportskog djela samo događanje oplemenilo se i zdravstvenim dijelom u suradnji s
  Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar vezano uz razna savjetovanja o plućnoj hipertenziji.

  DSVR