SASTANAK PREDSTAVNIKA DSVR-a U HRVATSKOJ UDRUZI NOGOMETNI SINDIKAT

  • SASTANAK PREDSTAVNIKA DSVR-a U HRVATSKOJ UDRUZI NOGOMETNI SINDIKAT
    28. listopad 2019

    U ponedjeljak, 28.10.2019. u prostorijama HUNS-a održan je sastanak između predstavnika Hrvatske udruge „Nogometni sindikat“ gdje su prisustvovali predsjednik HUNS-a g. Dario Šimić (član DSVR-a), glavni tajnik HUNS-a g. Mario Jurić i gđa. Olivera Peroli Žodan i predstavnika DSVR-a g. Ivan Mijatović (član Upravnog odbora), g. Slobodan Kraljević (član Savjeta i SRT-a Lice i naličje vrhunskog sporta), g. Tomislav Paškvalin (član Savjeta) i stručna tajnica DSVR gđa. Eleonora Kovač na temu: Kvalitetna zdravstvena zaštita sportaša od najmlađe dobi u cilju prevencije bolesti i pojave iznenadne smrtnosti kod sportaša radi neadekvatnih i nekvalitetnih sistematskih pregleda sportaša.
    Intencija i zajednički zaključak je kako je potrebno hitno djelovati na navedenu temu vezano i na Pravilnik koji se propisuje člankom 71. stavak 1. Zakona o športu, ali i na temelju niza akcija za koje HUNS već ima pripremljen plan aktivnosti (osobito za sportaše u nogometu).
    Izuzetno konstruktivan sastanak na obostrano zadovoljstvo i u budućnosti na zadovoljstvo sportaša i cijelog sustava sporta na nacionalnoj razini te u cilju dugotrajne suradnje. Slijedi niz akcija i sastanaka kako bi se došlo do zajedničkog cilja.
    Zahvaljujemo se na održanom sastanku predsjedniku HUNS-a g. Dariju Šimiću i predstavnicima koji se već nekoliko godina bave temom zdravstvene zaštite sportaša - nogometaša ali ujedno i našem osnivaču i članu DSVR-a. Ovim sastankom napravljen je iskorak na predmetnu temu gdje bi se uz pomoć eminentnih imena, liječnika sportske medicine, bivših vrhunskih sportaša, pravnika i ekonomista došlo do najbržeg cilja za uspostavljanje zdravog i sigurnog bavljenja sportom kao i u interesu svih sportaša u raznim sportovima i dobnim kategorijama.

    DSVR