• Članovi DSVR-a, predsjednica DSVR-a gđa. Klaudija Bubalo, g. Tomislav Paškvalin i g. Sulejman Tabaković u emisiji DOBRO JUTRO, HRVATSKA
    28. lipanj 2019

Članovi DSVR-a, predsjednica DSVR-a gđa. Klaudija Bubalo, g. Tomislav Paškvalin i g. Sulejman Tabaković gostovali su u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska". Govorili su o aktualnim aktivnostima DSVR-a, prijedlozima i idejama koje su bitne za razvoj i opstojnost sustava sporta za sve koji se tek uključuju u sport ili su već u natjecateljskom periodu. Tom prilikom naglasak je bio na radu Stalnog radnog tijela "Lice i naličje vrhunskog sporta" koje se zalaže za boljom i kvalitetnijom zdravstvenom zaštitom sportaša, rekreativaca odnosno svih koji se bave jednim oblikom tjelesne aktivnosti.
    Zaključak je kako bi se u nadolazećem razdoblju svakako trebali propisati Zakonom i specificirati zdravstveni pregledi sportaša po dobi, spolu i sportu od najranije dobi. Kvalitetni zdravstveni pregledi sportaša  bitno su polazište za zdravo, uspješno i kvalitetno bavljenje sportom, ali i za što duži ostanak u vrhunskom sportu onih koji su prošli kroz veliko odricanje, napor i trud.

Stručna tajnica DSVR
    Eleonora Kovač, mag. cin.