BIOGRAFIJE - Željko Grabušić

  • Željko Grabušić
    ime i prezime: Željko Grabušić
    sport: atletika
    status člana: Redovan - DA


    Željko Grabušić bivši je vrhunski atletičar i reprezentativac. Dugogodišnji je djelatnik u sustavu Sporta Grada Zagreba, a koji doprinosi u razvoju sustava sporta, sportašica i sportaša. Izuzetan stručnjak i organizator sportskih manifestacija, priredbi i natjecanja. Član je Upravnog odbora Društva sportaša veterana i rekreativaca u mandatnom razdoblju 2019. - 2023., a također, član je i Upravnog odbora Zaklade DSVR koja brine o potrebitim bivšim vrhunskim sportašima.

    Aktivan je sudionik u Europskom projektu DSVR Active in Sport Again (2020. - 2021.), a gdje je sudjelovao u kreiranju Edukativne Brošure i Priručnika Active in Sport Again. Brošura je edukativnog karaktera i namijenjena je bivšim vrhunskim sportašima, ali i svim drugim osobama iz sustava sporta, a naglasak je na uključenosti bivših vrhunskih sportaša u sportsko-rekreativne aktivnosti, briga o zdravstvenom statusu bivših sportaša, a što sve g. Željko Grabušić svojim životnim primjerom svakodnevno i pokazuje.

    Također, svoje znanje implementirao je u Priručnik Active in Sport Again koji će sadržavati detaljan opis aktivnosti i metoda kojima je cilj pokazati kako bivši vrhunski sportaši mogu nastaviti ostvarivati svoje životne ciljeve i nakon završetka sportske karijere. Osim preporuka o važnosti odgovarajućeg obrazovanja, održavanja fizičkog i mentalnog zdravlja i stjecanja radnog iskustva, namjena Priručnika je i educiranje bivših sportaša o upravljanju sportskim sustavima, ali i njihovim osobnim financijama.