BIOGRAFIJE - Marcel Vučetić

 • Marcel Vučetić
  ime i prezime: Marcel Vučetić
  sport: atletika
  status člana: Redovan - DA

  Rođen je 1954. god. S atletikom se počeo baviti 1964. god. - trčanjem na srednje pruge, gdje nakon prvih zapaženih rezultata postaje član AK Kutina iz Kutine. U pionirskoj i juniorskoj kategoriji osvaja pojedinačna i ekipna prva mjesta  na lokalnoj i republičkoj razini. Sudjeluje na prvenstvima Jugoslavije.
  Od 1971. god. nastupa za  AK «Dinamo» pod vodstvom trenera Leo Langa.
  Povratkom u Kutinu osniva-reaktivira AK Moslavina za koji nastupa i po završetku sportske karijere postaje trener. Učenici su mu bili prvaci i vice prvaci Jugoslavije i višestruki prvaci i rekorderi Hrvatske, reprezentativci koji su sudjelovali na prvenstvu Balkana, Alpe Adria, itd.
  Bio je kondicijski trener rukometne reprezentacije Jugoslavije, osobe oštećenog sluha,  osvajačima zlatne medalje na SP 1981. u Kolnu i SP 1985. u Los Angelesu. Kao kondicijski trener JVP Kutina sudjeluje u osvajanju zlatne medalje na OI u Francuskoj u Muhlhausenu, 2013. godine. Uspješno je sudjelovao u radu prvoligaša RK Moslavine i treće ligaša NK Moslavine kao trener i sportski direktor. Magistrirao je i doktorirao na Ekonomskom fakultetu s temama iz menadžmenta sporta. Autor je brojnih znanstvenih i stručnih radova objavljenih na međunarodnim konferencijama. Bio je viši predavač na Veleučilištu VERN u Zagrebu, a danas je predavač na Libertas međunarodno sveučilište - Zagreb - najstarije privatno sveučilište u Hrvatskoj.
  Od 2023. član je Upravnog odbora Društva sportaša veterana i rekreativaca.