13. listopada 2016. održano je predavanje o CrossFitu kao programu rekreacije za srednju životnu dob

 • 13. listopada 2016. održano je predavanje o CrossFitu kao programu rekreacije za srednju životnu dob
  13. listopad 2016

  U četvrtak, 13. listopada 2016. u prostorijama DSVR-a održano je predavanje na temu: „UTJECAJ CROSSFITA KAO PROGRAMA REKREACIJE NA POBOLJŠANJE PSIHOFIZIČKOG STANJA SVAKOG POJEDINCA“. S temom nas je upoznao predavač Boris Cvilinder, bacc.cin.
  Sudionike predavanja (Stručne tajnike gradskih sportskih saveza i članove DSVR-a) pozdravila je predsjednica DSVR-a, gđa. Klaudija Bubalo i time otvorila predavanje.

  Ukratko o CROSSFIT-u:

  • CrossFit je program osnovne snage i kondicije koji se temelji na provođenju stalno promjenjivih, visoko intenzivnih funkcionalnih pokreta uz pokušaj optimiziranja fizičke sposobnosti u svakoj od 10 fitness domena:
   
  1. Kardiovaskularna respiratorna izdržljivost
  2. Mišićna izdržljivost
  3. Jakost
  4. Fleksibilnost
  5. Snaga
  6. Brzina
  7. Koordinacija
  8. Agilnost
  9. Ravnoteža (balans)
  10. Preciznost

  • Cilj CrossFit-a je stvaranje sveobuhvatnog, generalnog i inkluzivnog fitnessa uz pomoć rezultata koje možemo mjeriti, promatrati i ponavljati.

  • Program priprema vježbenike na svaku nepredviđenu situaciju, ne samo na one nepoznate, već i za one koje je nemoguće pretpostaviti. Naša specijalnost nije specijalizacija.

  • Program je dizajniran na univerzalnoj razini, čime postaje savršen program za bilo kojeg privrženog individualca, bez obzira na njegovo iskustvo.

  • Glassman, osnivač i izvršni direktor Crossfit-a, prva je osoba u povijesti koja je na značajan i mjerljiv način definirala fitness kao: povećan radni kapacitet kroz određeno vrijeme i modalne domene i na taj način stvorio program posebno dizajniran da poboljšanje fitnessa i zdravlja.

  Ovom prilikom još jednom zahvaljujemo svima koji su se odazvali na predavanje!

  „DSVR“