PROGLAŠENJE SPORTAŠA ZAGREBA ZA 2022. - PONOSNI NA ČLANOVE DSVR-a NA NAGRADI TROFEJ SSGZ-a

 • PROGLAŠENJE SPORTAŠA ZAGREBA ZA 2022. - PONOSNI NA ČLANOVE DSVR-a NA NAGRADI TROFEJ SSGZ-a
  15. prosinac 2022

  15.12.2022. - Održana je svečanost "Proglašenje sportaša Zagreba za 2022. godinu" u organizaciji Sportskog saveza Grada Zagreba. Nagrade su uručene najboljim sportašicama, sportašima, ekipama, posadi, trenericama, trenerima te su uručene nagrade za životno djelo - Trofej SSGZ-a bivšim vrhunskim sportašicama i sportašima koji su svojim sportskim postignućima i rezultatima ostavili neizbrisiv trag na nacionalnoj i svjetskoj razini.
  Sportski savez Grada Zagreba najboljom sportašicom proglasio je proslavljenu diskašicu Sandru Perković, dok je Anđelo Kvesić izabran za najboljeg sportaša. GNK Dinamo i RK Lokomotiva trijumfirali su u ekipnoj konkurenciji, a u parovima ili štafeti, neprikosnovena su braća Sinković.
  Nagrade su uručili predsjednik Gradske skupštine g. Joško Klisović, dogradonačelnik Zagreba Luka Korlaet, državni tajnik za sport Tomislav Družak, predsjednik SSGZ-a g. Vjekoslav Šafranić te glavni tajnik SSGZ-a g. Tomislav Stojak.
   
  Ovom prilikom čestitamo našoj članici i članovima - dobitnicima Trofeja SSGZ-a za životno djelo gđi. Branki Batinić, g. Branku Peašinoviću, g. Svenu Ušiću kao i svim ostalim uvaženim laureatima u toj konkurenciji.
  Svakako su za spomenuti uvažene članice i članovi DSVR - a koji su označili povijest hrvatskog sporta u nas i svijetu, a koji su doprinijeli sjaju svečanosti proglašenja najboljih u 2022. godini:
  - Klaudija Bubalo,
  - Marija Anzulović,
  - Erna Hawelka,
  - Branka Batinić,
  - Danira Nakić Bilić,
  - Renata Šašak,
  - Zina Urlić,
  - Iva Šimenc,
  - Vjekoslav Šafranić,
  - Nikola Plećaš,
  - Andro Knego,
  - Tomislav Paškvalin,
  - Vlado Šola,
  - Sven Ušić,
  - Branko Peašinović,
  - Ante Čutura,
  - Robert Basić,
  - Miroslav Novković,
  - Tomislav Crnković,
  - Anđelko Vučenik,
  - Stjepan Ferenčak,
  i mnogi drugi.
   
  DSVR