INICIJATIVA DSVR-A O PREIMENOVANJU DOMA SPORTOVA U DOM SPORTOVA DRAGUTIN ŠURBEK

• INICIJATIVA DSVR-A O PREIMENOVANJU DOMA SPORTOVA U DOM SPORTOVA DRAGUTIN ŠURBEK
    26. rujan 2022

Upravni odbor Društva sportaša veterana i rekreativaca na svojoj 4. sjednici usvojio je prijedlog i inicijativu o pokretanju preimenovanja sportske građevine Dom sportova u ime Dom sportova Dragutin Šurbek te je isti prijedlog upućen Ustanovi Upravljanje sportskim objektima i Upravnom vijeću. Ovoj inicijativi prethodila je inicijativa DSVR-a koja je rezultirala da je ime bivšeg vrhunskog sportaša, sportske legende u stolnom tenisu u nas i svijetu pok. g. Dragutina Šurbeka uvršteno na 3. sjednici Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova 31. siječnja 2022. u Fond imena, a nakon što je Društvo sportaša veterana i rekreativaca u studenom 2020. godine pokrenulo predmetnu inicijativu. U srpnju o. g. DSVR je pokrenulo komunikaciju s gradskom četvrti Trnje kako bi se pronašlo rješenje za imenovanje ulice ili trga u ime Dragutina Šurbeka s naglaskom da je isto dostojno njegovog imena, a podršku smo dobili od predsjednika vijeća gradske četvrti Trnje. Također, a u kolovozu o. g. na predmetnu inicijativu DSVR je dobilo i podršku od Nacionalnog vijeća za sport na što smo izuzetno ponosni. Napominjemo kako je Društvo sportaša veterana i rekreativaca, udruga iz sustava sporta Grada Zagreba čiji su članovi bivši vrhunski sportaši olimpijski, svjetski i europski pobjednici te sportaši koji su ambasadori sporta Republike Hrvatske, a udruga se kontinuirano zalaže i brine o članovima koji su na ponos šire sportske društvene zajednice.
    Nadamo se kako će se naći zajedničko rješenje s nadležnim institucijama i kako će se sportskoj legendi kao što je Dragutin Šurbek, rođeni zagrepčanin, dodijeliti dostojna ulica, trg ili sportska građevina u Gradu Zagrebu da se zove njegovim imenom jer on to zaista i zaslužuje.