• Polaganjem cvijeća na grob Dragutina Šurbeka obilježena je četvrta obljetnica smrti našeg najboljeg stolnotenisača i jednog od najboljih hrvatskih sportaša svih vremena
    28. lipanj 2022

Polaganjem cvijeća na grob jednog od osnivača DSVR-a Dragutina Šurbeka obilježena je četvrta obljetnica smrti našeg najboljeg stolnotenisača i jednog od najboljih hrvatskih sportaša svih vremena. Polaganju cvijeća i prigodnoj svečanosti u Aleji velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj nazočili su u ime obitelji Šurbek Dragutin Šurbek, jr., predsjednica DSVR-a Klaudija Bubalo, predsjednik SSGZ-a Vjekoslav Šafranić, ravnateljica Hrvatskog športskog muzeja Danira Bilić, član Savjeta DSVR-a Tomislav Paškvalin, osnivač DSVR-a Slobodan Kraljević, u ime HOO pomoćnik glavnog tajnika HOO-a Hrvoje Balen, tajnik Hrvatskog stolnoteniskog saveza Goran Radanović, predsjednik Stolnoteniskog saveza Zagreba Mario Dokmanić, olimpijac i stolnoteniska legenda Zoran Primorac, tajnica Stolnoteniskog saveza Zagreba Tatjana Čuljat, stručna tajnica DSVR-a Eleonora Kovač te ostali članovi DSVR-a Zdravko Pekeč, Želimir Selanec i dr.
    Predsjednica DSVR Klaudija Bubalo zahvalila se svima na dolasku te naglasila kako je Društvo sportaša veterana i rekreativaca pokrenulo inicijativu Odboru za imenovanje naselja, ulica i trgova za imenovanje jedne od ulica da se zove imenom Dragutina Šurbeka u studenom 2020. godine. Na 3. sjednici Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova 31. siječnja 2022. uvršteno je ime Dragutina Šurbeka u Fond imena na što smo ponosni. Kako bi što prije i realizirali predmetnu inicijativu o istome smo obavijestili predsjednika gradske četvrti Trnje jer je Dragutin Šurbek rođeni Trnjanin i jer postoji inicijativa da se jedna od površina u gradskoj četvrti Trnje i zove imenom sportskog velikana. Predsjednik GČ Trnje dao je podršku istome te predložio da se prijedlog uvrsti na sjednicu Vijeća gradske četvrti Trnje kako bi Vijeće i predložilo površine koje bi se preimenovale, a koje bi bile dostojne da nose ime Dragutina Šurbeka po suglasnosti obitelji Šurbek. Također, Slobodan Kraljević, jedan od osnivača DSVR napomenuo je kako bi se svakako u budućnosti trebalo više pažnje posvetiti liku i dijelu Dragutina Šurbeka koji je svojim sportskim djelovanjem u nas i svijetu zadužio širu sportsku zajednicu. Svi su podržali predmetnu inicijativu o kojoj će se detaljnije raspravljati u idućem razdoblju.
    Članovi Društva sportaša veterana i rekreativaca i ostali uvaženi čelnici iz sustava sporta tom prigodom posjetili su i zadnja počivališta ostalih članova DSVR-a, hrvatskih sportskih velikana Slavena Zambate i Zlatana Saračevića.