POZIV NA BICIKLIJADU - SPORTSKO-EDUKATIVNO JAVNOZDRAVSTVENA MANIFESTACIJA - 04.06.2022., ŠPANSKO

  • POZIV NA BICIKLIJADU - SPORTSKO-EDUKATIVNO JAVNOZDRAVSTVENA MANIFESTACIJA - 04.06.2022., ŠPANSKO
    01. lipanj 2022

    Pozivamo članove na Kružnu biciklijadu koja će se održati u subotu, 04. lipnja 2022. godine s početkom u 10.00 sati (program počinje u 08.00) u Španskom, Trg Ivana Kukuljevića, a organizatori su Grad Zagreb, Gradski ured za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje u suradnji s Domom zdravlja Zagreb Zapad te udruga BICIKLOM DO ZDRAVLJA. Hvalevrijednu manifestaciju podržali su brojni partneri, a jedan od njih je i Društvo sportaša veterana i rekreativaca.  Sportsko-edukativna i javnozdravstvena manifestacija održava se pod nazivom ŠPANSKO place to be KRETANJE-HRANA-ZDRAVLJE.
    DETALJNIJE INFORMACIJE:
    - Osnovni cilj projekta je turistička promocija grada Zagreba, lokalnih OPG-ova te, te zdravog i ekološki održivog način života.
    Na Trgu Ivana Kukuljevića održat će se sajam OPG-ova, javnozdravstvena manifestacija (mjerenje tlaka, krvi, šećera) te će se održati Kružna biciklijada koja kreće s Trga Ivana Kukuljevića, Ulicom Gustava Krkleca, Ulicom Matije Ilirika Vlačića, Ulicom Ivane Brlić Mažuranić od križanja s Matije Ilirika Vlačića do križanja s ulicom Jurja Šišgorića, Ulicom Jurja Šišgorića, potom Ulicom Gustava Krkleca do Trga Ivana Kukuljevića.
    - Cijelim putem vozit će se u pratnji vodiča i pratnji policije kako bi se osigurala maksimalna sigurnost svih sudionika.
    - Online prijave se mogu izvršiti unaprijed na http://www.ubz.hr ili na dan manifestacije od 8.00 sati na Trgu Ivana Kukuljevića. Kotizacija se ne naplaćuje.
    - Manifestacije se održava od 8.00 sati, početak biciklijade predviđen je u 10.00 sati do 11.00 sati kad će početi i prigodni program koji uključuje:
    1. Sajam OPG-ova
    2. Edukativni javnozdravstveni dio programa – uključuje edukativna predavanja (zdravstvena komponenta) i javnozdravstvene aktivnosti partnera manifestacije, a to su Zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, DRUŠTVO SPORTAŠA VETERANA I REKREATIVACA, Bolnica za medicinsku rehabilitaciju Daruvarske toplice, Hrvatska komora zdravstvenih radnika, Srednja škola za medicinske sestre Vrapče, KB Merkur, Klinika Vuk Vrhovac, Hrvatski savez dijabetičkih udruga, itd….
    3. Zabavni dio programa - uključuje glazbeni program te raznu ponudu jela i pića.
    Važno je napomenuti da sudionici voze na vlastitu odgovornost te je obavezno nošenje propisane zaštitne opreme i poštivanje svih prometnih pravila. Sve informacije o navedenom događaju potražite na http://www.ubz.hr i na fecebook profilu udruge Biciklom do zdravlja.

    Veselimo se Vašem dolasku,
    DSVR