Održana je 2. sjednica Upravnog odbora DSVR

 • Održana je 2. sjednica Upravnog odbora DSVR
  02. svibanj 2022

  U ponedjeljak, 02. svibnja o.g. održana je 2. sjednica Upravnog odbora u prostorijama DSVR.
  Članovi Upravnog odbora upoznati su s radom i aktivnostima za razdoblje od siječnja do travnja te su definirane aktivnosti od svibnja na dalje.
  Za spomenuti su sljedeće aktivnosti:
  - održan je konstruktivan sastanak te je otvorena suradnja s produkcijom PIPSER 27. travnja 2022. Ispred DSVR-a sudjelovali su: predsjednica DSVR gđa. Klaudija Bubalo, predsjednik SSGZ-a g. Vjekoslav Šafranić, upravitelj Zaklade DSVR g. Željko Grabušić i stručna tajnica DSVR gđa. Eleonora Kovač, a ispred produkcije PIPSER: g. Đuro Gavran, g. Ante Zlatko Stolica i gđa. Miljenka Čogelja. Predstavnici PP izrazili su želju za suradnjom s DSVR-om, osobito s članovima treće životne dobi koji bi se uključili u izradu dokumentarnog serijala, a razrada istog bila bi kroz 2022. i 2023. godinu. Također, upoznati su s cjelokupnim radom i aktivnostima članova DSVR-a te su za isto pokazali interes, a potencijalne teme odnosile bi se na životna iskustva bivših vrhunskih sportaša te implementacija istih u širu društvenu zajednicu. Osim za navedeno pokazali su interes i za rad Zaklade DSVR,
  - DSVR će u svibnju uputiti dopis prema Gradskom uredu za obrazovanje, sport i mlade - predložit će imena bivših vrhunskih sportaša - članova DSVR, a koji su osvajači olimpijskih medalja, sudionici OI te svi zaslužni sportaši Grada Zagreba i RH za Aleju sportskih velikana na RSC Jarun,
  - za svibanj 2022. usvojen je prijedlog – održavanje stručno-edukativnog predavanja djelatnika NZJZ Dr. A. Štampar za članove DSVR. Voditeljica stručno-edukativnog predavanja bit će Prim. mr. sc. Branislava Resanović, dr. med., a ostali stručni djelatnici su kineziolog, nutricionist i medicinska sestra.
  Teme kroz koje će nas provesti su sljedeće:
  • Treba dodati život godinama, a ne samo godine životu – Prim. mr. sc. Branislava Resanović, dr. med.
  • Tjelesna aktivnost primjerena trećoj životnoj dobi - Mr. sc. Hrvoje Radašević, prof. kineziologije
  • Novi trendovi u uravnoteženoj prehrani primjereni trećoj dobi – Sanja Jelušić, dipl. inž. - nutricionista
  • mjerenje krvnog tlaka i ŠUK

  O daljnjim aktivnostima članovi će se kontinuirano obavještavati putem maila-a te društvene mreže DSVR, a kako bi se okupili u što većem broju.

  DSVR