SRETAN ROĐENDAN ŽELIMO PREDSJEDNICI DSVR-A KLAUDIJI BUBALO!

• SRETAN ROĐENDAN ŽELIMO PREDSJEDNICI DSVR-A KLAUDIJI BUBALO!
    17. ožujak 2022

Sretan rođendan predsjednici DSVR-a Klaudiji Bubalo. Klaudija Bubalo jedna je od najboljih hrvatskih rukometašica u povijesti koja još uvijek drži rekord od 769 golova i osvojeno francusko prvenstvo i kup za Metz. Ujedno je proglašena najboljom igračicom prvenstva i osvajačicom Kupa Jugoslavije s RK Lokomotiva. 1989. osvojila je četvrto mjesto na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Nigeriji s reprezentacijom Jugoslavije.
    Prvo zlato Klaudija Bubalo je osvojila za reprezentaciju Jugoslavije, gdje je igrala na Mediteranskim igrama 1991. u Ateni. Također je nastupila na Mediteranskim igrama još 1993. Languedoc-Roussilon osvojivši zlato i 1997. (Bari) srebro igrajući za Hrvatsku. 1994. Klaudija Bubalo je proglašena najboljom rukometašicom Hrvatske. Te iste godine sudionica je Europskog prvenstva u Njemačkoj. 1995. sudionica je svjetskog rukometnog prvenstva u Danskoj, dok 1996. Europskog rukometnog prvenstva u Mađarskoj. Te iste godine, ušla je u finale međunarodnog Kupa pobjednika Kupova. 1997. sudionica je svjetskog rukometnog prvenstva u Njemačkoj, dok 1998. finalist međunarodnog Kupa pobjednika Kupova. Predsjednica je DSVR-a, članica je Upravnog odbora SSGZ-a, a aktivno sudjeluje i u raznim tijelima u sustavu sporta gdje svojim znanjem doprinosi razvoju i boljitku istog. Kontinuirano sudjeluje na okruglim stolovima, sportskim konferencijama i panelima te se zalaže za promociju žena u sportu u svim segmentima. Dobitnica je Rektorove nagrade za studentski rad Analiza davanja i primanja nizova pogodaka u rukometnoj igri (1996./97.) te je dobitnica godišnje Državne nagrade za sport Franjo Bučar.