SRETAN ROĐENDAN GĐI. MARIJI ANZULOVIĆ, ČLANICI UPRAVNOG ODBORA DSVR

 • SRETAN ROĐENDAN GĐI. MARIJI ANZULOVIĆ, ČLANICI UPRAVNOG ODBORA DSVR
  31. listopad 2021

  Od srca sretan rođendan te puno zdravlja, sreće, privatnog i poslovnog uspjeha želimo našoj članici Upravnog odbora DSVR gđi. MARIJI ANZULOVIĆ!
  Hvala joj na članstvu u Udruzi jer svojim idejama, prijedlozima i stručnošću doprinosi u razvoju i svim aktivnostima DSVR-a.

  ŽIVOTOPIS:
  Bivša vrhunska sportašica iz odbojke, članica odbojkaške reprezentacije dugi niz godina, po struci univ. bacc. cin. Sudionica je Olimpijskih igara u Sydneyu.
  Danas radi pri Zagrebačkim odbojkaškim savezom, predana je stručna djelatnica - trenerica ženskih selekcija odbojke. Svoje iskustvo i stečena znanja prenosi na sve dobne skupine, a time pridonosi u razvoju sustava sporta kako gradske tako i nacionalne razine. Članica je Upravnog odbora Društva sportaša veterana i rekreativaca, Upravnog odbora Zaklade DSVR te je članica Stalnog radnog tijela DSVR Lice i naličje vrhunskog sporta, tijela koje se zalaže za kvalitetniju zdravstvenu zaštitu sportaša. Također, rado se odaziva na sportske konferencije na kojima sudjeluje kao predavač, iznoseći teme koje su bitne za razvoj svih segmenata sporta, stručni kadar, sportska natjecanja, uloga žene – bivših vrhunskih sportašice u sustavu sporta, a sve kako bi doprinijela u razvoju svega navedenog. Aktivna je promotorica sporta RH kroz razne manifestacije, događanja i projekte.
  Posebno je za spomenuti sportski angažman u Europskom projektu DSVR-a Active in Sport Again gdje je sudjelovala u svim aktivnostima te kreiranju Edukativne Brošure i Priručnika Active in Sport Again. Brošura je edukativnog karaktera i namijenjena je bivšim vrhunskim sportašima, ali i svim drugim osobama iz sustava sporta, a naglasak je na uključenost bivših sportaša u sport i rekreativne aktivnosti te briga o zdravstvenom statusu bivših sportaša. Također, svoje znanje implementirala je u Priručnik Active in Sport Again koji će sadržavati detaljan opis aktivnosti i metoda kojima je cilj pokazati kako sportaši mogu nastaviti ostvarivati svoje životne ciljeve i nakon završetka sportske karijere. Osim preporuka o važnosti odgovarajućeg obrazovanja, održavanja fizičkog i mentalnog zdravlja i stjecanja radnog iskustva, namjena Priručnika je i educiranje bivših sportaša o upravljanju sportskim sustavima, ali i njihovim osobnim financijama.
  Kontinuirano aktivno sudjeluje na edukacijama, okruglim stolovima, seminarima, konferencijama predlažući konstruktivna rješenja,  a sve u svrhu i za dobrobit sustava sporta na svim razinama. Svakako je za spomenuti sudjelovanje na sportskoj konferenciji Sport Fest 2019. – tema: Uključivanje i ostanak djece u sportu, za koju je pobudila veliki interes svih sudionika.
  Dobitnica je godišnje Državne nagrade za sport Franjo Bučar, najviše priznanje u sportu Republike Hrvatske.