PROGLAŠENJE SPORTAŠA GRADA ZAGREBA ZA 2019. GODINU

 • PROGLAŠENJE SPORTAŠA GRADA ZAGREBA ZA 2019. GODINU
  16. prosinac 2019

  Sportski savez Grada Zagreba tradicionalno istekom godine proglašava najbolje pojedince, sportaše, momčadi i ekipe, a ove je godine na 44. tradicionalnom proglašenju dodijeljeno i šest nagrada sportašima s invaliditetom i gluhim sportašima, pet nagrada za životno djelo te posebna priznanja najboljim trenerima iz glavnog grada Hrvatske.
  Ovo je za Sandru Perković bio ukupno deveti, a osmi uzastopni, izbor za najbolju sportašicu Zagreba koja je time za dvije titule prestigla Janicu Kostelić koja je sedam puta slavila u svom gradu. Perković je ove godine osvojila brončanu medalju u bacanju diska na Svjetskom prvenstvu u Dohi.
  U muškoj konkurenciji za najboljeg sportaša Zagreba proglašen je Tin Srbić koji je osvojio srebrne medalje na preči na europskom i svjetskom prvenstvu. Ovo je drugi Srbićev izbor za sportaša Zagreba nakon što se tom titulom okitio i prije dvije godine kada je bio svjetski prvak na preči.
  Najboljom momčadi proglašen je, drugu godinu za redom, prvak Hrvatske i sudionik Lige prvaka Dinamo, dok su nagradu za najbolju ekipu po dvanaesti put osvojile odbojkašice Mladosti.
  Nagradu za najbolju sportsku posadu dobili su petu godinu uzastopce veslači Mladosti braća Martin i Valent Sinković koji su aktualni svjetski i europski prvaci u dvojcu bez kormilara.
  Nagrade za najuspješnije trenere dobili su: Nikola Bralić, Lucijan Krce i Nenad Bjelica. Bralić je trener europskih i svjetskih prvaka braće Sinković, Krce Tina Srbića, a Bjelica nogometaša Dinama.
  Trofej SSGZ kao nagradu za životno djelo dobili su: Zagrebačko tjelovježbeno društvo Hrvatski Sokol (145 godina postojanja), Zagrebački skijaški savez (125 godina skijanja u Zagrebu i Hrvatskoj), Udruga invalida Hrabri (50. godina postojanja), Jasmina Katalinić (atletska trenerica) i Vjekoslav Šafranić (50 godina djelovanja u sportu, bivši prvak u karateu i kickboxingu).
  Godišnje nagrade SSGZ-a za vrhunske rezultate ili za izniman uspjeh u sportskoj djelatnosti dobili su: Mirela Šikoronja Ivančin (stolnoteniska trenerica i djelatnica u sportu osoba s invaliditetom), Karate klub Hercegovina - Zagreb (nositelj kvalitete u karate sportu), Zagrebački sveučilišni športski savez (nastupi na Europskim studentskim prvenstvima), te velike sportske nade Lucija Lesjak (svjetska mlađeseniorska prvakinja u karateu) i Vjekoslav Luburić (osvajač srebrne medalje na Svjetskom mlađeseniorskom prvenstvu u hrvanju).
  Posebna priznanja SSGZ-a najuspješnijim sportašima s invaliditetom dobili su: stolnotenisačica Helena Dretar Karić, atletičar Ivan Katanušić, kuglačice Ruža Markešić i Petra Deša, Luka Drokan (obaranje ruke) te Laura Štefanec u kategoriji gluhih sportaša.
  Zagrebački sportaši ove su godine osvojili 224 medalje na velikim međunarodnim natjecanjima u 33 sporta što je na najveći uspjeh u posljednjih pet godina.

  ČESTITKE SVIM SPORTAŠICAMA I SPORTAŠIMA, TRENERIMA, SPORTSKIM DJELATNICIMA TE SVIMA ONIMA KOJI SU DOPRINIJELI U RAZVITKU SUSTAVA SPORTA GRADA ZAGREBA!
  POSEBNE ČESTITKE I NAŠEM ČLANU GOSPODINU VJEKOSLAVU ŠAFRANIĆU NA NAGRADI - TROFEJ ZA ŽIVOTNO DJELO.