U SUSRET 69. HANŽEKOVIĆEVOM MEMORIJALU

  • U SUSRET 69. HANŽEKOVIĆEVOM MEMORIJALU
    10. kolovoz 2019

    U sklopu priprema za 69. Hanžekovićev memorijal, koji će se 3. rujna održati na stadionu Mladosti na Savi, gradonačelnik Milan Bandić i direktorica mitinga Ivana Brkljačić obišli su stadion na kojem su u tijeku radovi na rekonstrukciji staze.
    „Nakon 20 godina staza je dala svoje i sada se radi generalna rekonstrukcija. Do 20. kolovoza atletska staza mora biti gotova rekao je gradonačelnik Milan Bandić."

    O važnosti rekonstrukcije stadiona govorila je i Ivana Brkljačić: „Ovo je za zagrebačku i hrvatsku atletiku vrlo važan trenutak jer se nakon 20 godina staza u potpunosti obnavlja. Dosad smo imali tek nekoliko sanacija. Zahvaljujem gradu Zagrebu na čelu s gradonačelnikom Bandićem koji prepoznaje važnost Hanžekovićevog memorijala. Ove godine miting je u specifičnoj situaciji zato jer je Svjetsko prvenstvo u Dohi tek krajem rujna. Obično smo na mitingu dočekivali novopečene svjetske prvake i olimpijske pobjednike, dok ćemo ove godine gledati one koji će svjetska odličja osvajati nakon Hanžeka. Veseli nas da su neki naši atletičari odličnim rezultatima najavili ovu sezonu i hvala Sandri Perković koja je najveći promotor našeg mitinga. Želimo joj da svoje najbolje hice sačuva za Hanžekovićev memorijal i Svjetsko prvenstvo u Dohi.”
    Sandra Perković je neposredno prije obilaska stadiona odradila trening na privremenom bacalištu pokraj stadiona. „Zahvaljujem Ivani koja je preuzela ovu inicijativu da se rekonstruira staza na stadionu mojeg matičnog kluba, a gradonačelnik Bandić uvijek pomaže svim sportovima, pa tako i atletici. Ovo je najbolji atletski stadion u Zagrebu, pa treba nuditi i najbolje uvjete za trening i natjecanje. Treba popraviti i neke sitnice na bacalištu, no Ivana to dobro zna jer je i ona bila bacačica, pa ja o tome ne moram brinuti. Mislim da je to što je sezona pomaknuta prema jeseni dobro za Hanžek jer će mjesec dana prije Svjetskog prvenstva sve zvijezde biti u naponu snage. Što se mene tiče, idem srušiti rekord mitinga jer je ovaj aktualni 70.88 metara bačen na starom krugu, a sad stiže novi!“, najavila je 69. Hanžekovićev memorijal najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković.

    Izvor: www.zagreb-meeting.com