DONACIJA STRUČNE LITERATURE IZ JUDA OD GDIN. SLOBODANA KRALJEVIĆA I GDIN. ŽARKA MODRIĆA KINEZIOLOŠKOM FAKULTETU U ZAGREBU

  • DONACIJA STRUČNE LITERATURE IZ JUDA OD GDIN. SLOBODANA KRALJEVIĆA I GDIN. ŽARKA MODRIĆA KINEZIOLOŠKOM FAKULTETU U ZAGREBU
    10. srpanj 2019

    U srijedu, 10. srpnja 2019. godine na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu održana je primopredaja - donacija stručne literature - knjiga vezanih za sport JUDO od istaknutog bivšeg sportaša g. Slobodana Kraljevića, dipl. oec. i g. Žarka Modrića, dipl. iur., a koje su prikupljane iz raznih dijelova svijeta i imaju veliku stručnu težinu u stručnoj literaturi. Ispred Kineziološkog fakulteta uvažene donatore i goste primili su prof. dr. sc. Hrvoje Sertić (ispred katedre Judo) i doc. dr. sc. Sanja Šalaj te su se zahvalili na hvalevrijednom činu koji će oplemeniti i obogatiti knjižnicu Kineziološkog fakulteta. Profesor Sertić, ujedno i eminentni član DSVR-a napomenuo je kako je predmetna literatura od velikog značaja za katedru Judo i sve studente kojima će ista biti dostupna za usavršavanje i učenje novih znanja i spoznaja te korištenje iste za potrebe pripreme i pisanja raznih stručnih članaka i predavanja kao i za konferenciju iz Juda koja se svake godine održava već tradicionalno. 
    Profesorica Šalaj zahvalila se na iznimnoj donaciji i u ime dekana izv. prof. dr. sc. Tomislava Krističevića te pozvala donatore na daljnju dugoročnu suradnju.
    Ovom hvalevrijednom čini prisustvovali su i g. Neven Šavora, mag. cin. ispred Hrvatskog olimpijskog odbora i DSVR-a i gđa. Eleonora Kovač, mag. cin. ispred Društva sportaša veterana i rekreativaca.
    Nakon stručnog i emotivnog obraćanja uvaženih donatora koji ovaj čin smatraju velikim za svijet sporta - JUDO, struku i Kineziološki Fakultet kratko su se obratili i zahvalili na dolasku g. Šavora i gđa. Kovač u ime institucija koje su i predstavljali te istaknuli veliki značaj ovog čina za sport i struku.

    Velikodušan čin donatora zasigurno je poticaj i za druge eminentne bivše sportaše, trenere, novinare, sudionike iz sustava sporta da i iz drugih sportova doniraju stručnu literaturu koja će naći svoje novo mjesto u kući Kineziološkog fakulteta gdje će biti baza, poticaj, usavršavanje i edukacija za daljnje mnoge naraštaje - profesore i studente Kineziološkog fakulteta.

    Hvala gospodinu Kraljeviću, našem eminentnom članu na pozivu i ovom velikodušnom činu za sport JUDO i struku - katedru JUDO na Kineziološkom fakultetu.

    Stručna tajnica DSVR
    Eleonora Kovač, mag. cin.