ODRŽAN PANEL NA TEMU PREDSTAVLJANJE OI U TOKIJU 2020 I HRVATSKIH SPORTAŠA

  • ODRŽAN PANEL NA TEMU PREDSTAVLJANJE OI U TOKIJU 2020 I HRVATSKIH SPORTAŠA
    06. ožujak 2019

    U utorak, 5. ožujka 2019., održan je Panel u organizaciji Hrvatsko-japanskog kulturnog i gospodarskog društva, u suradnji s Veleposlanstvom Japana u Hrvatskoj i Hrvatskim olimpijskim odborom, a na njemu su sudjelovali hrvatski športaši, treneri i dužnosnici koji su predstavili planove i očekivanja za Igre u glavnom gradu Japana.
    Na početku Panela sve prisutne pozdravio je japanski veleposlanik u RH Keiji Takiguchi, naglašavajući da je sport važan dio japanske kulture te kako Japan može naučiti puno toga od Hrvatske glede sporta, ali i obrnuto, a sve na jednu dugotrajnu uspješnu poslovno– sportsko-gospodarsku suradnju.
    Inicijator predmetnog panela je trofejni olimpijac Tomislav Paškvalin koji je okupio brojna istaknuta imena hrvatskog sporta (paraolimpijkia iz Rija, stolnotenisačica Sandra Paović, olimpijac, vaterpolist Ivan Buljubašić, svjetski gimnastički prvak Tin Srbić, vrhunski kondicijski trener olimpijaca, Pero Kuterovac), a u diskusiji su još sudjelovali predsjednik Hrvatske olimpijske akademije i dopredsjednik HJKGD-a Tonči Tadić, voditelj projekta Hrvatske kuće u Tokiju Ranko Ćetković, ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije Saša Ceraj i informatički stručnjak Boris Sakač.
    Na panelu se govorilo o već stečenim iskustvima na OI, ali i o očekivanjima na OI u Tokiju 2020. Tokyo je već bio domaćin Igara 1964. godine, a XXXII. ljetne olimpijske igre održat će se u japanskom glavnom gradu od 25. srpnja do 9. kolovoza 2020.
    Zahvaljujemo se našim članovima, Tomislavu Paškvalinu i Peri Kuterovcu na sudjelovanju na Panelu te što su sa širom javnosti podijelili svoja znanja i iskustva te velike sportske uspjehe.

    DSVR