POZIVNICA - ŠAHOVSKI TURNIR MIRA 2018.

  • POZIVNICA - ŠAHOVSKI TURNIR MIRA 2018.
    09. studeni 2018

    Pozivamo sve članove na obnovljeni „Turnir mira“ koji će se održati pod pokroviteljstvom grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića. „Turnir mira“ je zasigurno najzahtjevnija i najkvalitetnija šahovska manifestacija u suverenoj i samostalnoj Republici Hrvatskoj. Vrijeme odigravanja ovog turnira je od 12. do 23.11.2018. godine u Palace Hotel Zagreb, Trg J. J. Strossmayera 10, Zagreb te će se poklopiti i s obilježavanjem Dana sjećanja na žrtve Vukovara (18.studeni 2018. godine). Svaki dan možete doći pogledati partije od 15.00 sati na dalje.

    Komentator eminentnog turnira je naš uvaženi član Velemajstor Alojzije Janković, a naš uvaženi član Velemajstor Mladen Palac (član Upravnog odbora SSGZ-a) biti će i sudionik Turnira na što smo izuzetno ponosni. Ovom prilikom zaželimo mu puno sreće u predstojećim partijama.

    Sastav turnira mira: Vasilij Ivančuk, bivši izazivač prvaka svijeta i prvak svijeta u ubrzanom šahu za 2016. godinu, Étienne Bacrot, osmerostruki prvak Francuske, Ivan Šarić, prvak Hrvatske i aktualni prvak Europe, Zdenko Kožul, bivši prvak Europe, te svi drugi velemajstori koji nastupaju na turniru, garantiraju pravi šahovski spektakl i njihov nastup pobuđuje interes šahista cijelog svijeta.

    U okviru turnira (na slobodan dan 18.11.2018. godine) održati će se cijeli niz priredbi u okviru kojih će biti održano nekoliko simultanih produkcija u izvedbi vodećih svjetskih velemajstora protiv šahista zagrebačkih klubova, vodećih zagrebačkih kadeta i juniora te školske djece, a održati će se i simultanka u okviru koje će nastupiti gospodarstvenici, javni, kulturni i politički djelatnici grada Zagreba.

    Zagrebački šahovski savez vjeruje da će ovaj turnir svojim kvalitetnim sastavom i organizacijom opravdati svoje postojanje te da će se tradicija održavanja ovog Turnira mira nastaviti i u nadolazećim vremenima.

    DSVR