Članovi Savjeta DSVR-a uputili su stav/mišljenje, a tiče se nastavnog predmeta - Tjelesna i zdravstvena kultura od I. do IV. razreda osnovne škole u Ministarstvo znanosti i obrazovanja

  • Članovi Savjeta DSVR-a uputili su stav/mišljenje, a tiče se nastavnog predmeta - Tjelesna i zdravstvena kultura od I. do IV. razreda osnovne škole u Ministarstvo znanosti i obrazovanja
    04. travanj 2018

    Temeljem održane sjednice Savjeta Društva sportaša veterana i rekreativaca, 20. veljače 2018. godine, a čiji su predstavnici bivši i sadašnji vrhunski sportaši, ambasadori sporta Republike Hrvatske iz preko 30-ak sportova s osvojenih više od 300-tinjak odličja s olimpijskih, svjetskih i europskih natjecanja poslan je dopis na kabinet Ministrice u Ministarstvo znanosti i obrazovanja, odgojno-obrazovne institucije koja donosi bitne strateške prijedloge i dokumente te se zalaže za promicanje odgojno-obrazovnih vrijednosti i ciljeva u sustavu obrazovanja. Članovi Savjeta DSVR-a uputili su stav/mišljenje, a tiče se nastavnog predmeta - Tjelesna i zdravstvena kultura od I. do IV. razreda osnovne škole da isti i provodi predmetni nastavnik, profesor tjelesne i zdravstvene kulture s mogućnošću razmatranja povećanja broja sati nastavnog predmeta TZK-a prema europskim standardima, a sve kako bi se na učenike od najranije dobi djelovalo na još kvalitetniji način te razvoj svih psihofizičkih funkcija koje su kasnije bitne za općeniti razvoj pojedinca u svim segmentima društvene zajednice.

    Kako se Udruga DSVR zalaže za promicanje aktivnog, zdravog i kvalitetnog načina življenja imali smo potrebu uputiti stav/mišljenje i podršku u potencijalnoj provedbi navedenog.

    DSVR kontinuirano osmišljava projekte sportsko – edukativno – odgojne tematike za učenike osnovnoškolske dobi te se nada kako će Ministarstvo znanosti i obrazovanja pokazati potencijalni interes za suradnjom s DSVR-om na obostrano zadovoljstvo, a prije svega radi razvoja društvene zajednice od najranije dobi.