TURNIR 4 GRADA POD POKROVITELJSTVOM GRADONAČELNIKA GRADA ZAGREBA I U ORGANIZACIJI SSGZ-A

  • TURNIR 4 GRADA POD POKROVITELJSTVOM GRADONAČELNIKA GRADA ZAGREBA I U ORGANIZACIJI SSGZ-A
    27. lipanj 2017

    Pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba g. Milana Bandića i u organizaciji Sportskog saveza Grada Zagreba, Grad Zagreb je od 29. lipnja do 2. srpnja 2017. domacin Turnira 4 grada, 22. redovitog godišnjeg susreta sportske mladosti srednjoeuropskih metropola Bratislave, Budimpešte, Ljubljane i, od 2008., Zagreba.

    Turnir 4 grada s gotovo 400 sportašica i sportaša mladih od 17 godina, koji se natjecu u šest sportova: atletici (djevojke i decki), košarci (djevojke), nogometu (decki), odbojci (djevojke), stolnom tenisu (djevojke i decki) i rukometu (decki), znatno nadmašuje dimenziju sportske priredbe. Zbližavanje mladih ljudi iz cetiri velegrada, cetverodnevno druženje i izvan sportskih terena, te upoznavanje s kulturološkim znamenitostima, ali i životom grada domacina, jednako su važni kao i sportska postignuca. Taj i takav pristup, koji je prerastao u tradiciju, daje posebnu car ovoj prekrasnoj sportskoj i društvenoj manifestaciji.

    U Zagrebu krajem lipnja zapocinje novi ciklus Turnira 4 grada. Ponosni smo na rezultate koje su ostvarili naši sportaši u posljednjih 9 godina. Zagreb je bio ukupni pobjednik 5 puta i najuspješniji je sudionik ovoga dogadaja otkako mu se prikljucio 2008.

    Više o rasporedu i satnici natjecanja na linku.