INFO - SLOBODAN JURKOVIĆ, SPORTSKI DJELATNIK I KOŠARKAŠKI TRENER - 60 GODINA RADA U SPORTU, SPTV I Z1

  • INFO - SLOBODAN JURKOVIĆ, SPORTSKI DJELATNIK I KOŠARKAŠKI TRENER - 60 GODINA RADA U SPORTU, SPTV I Z1
    23. studeni 2023

    INFO - SLOBODAN JURKOVIĆ, SPORTSKI DJELATNIK I KOŠARKAŠKI TRENER - 60 GODINA RADA U SPORTU

    Obavještavamo vas kako prilog o sportskom djelatniku i košarkaškom treneru Slobodanu Jurkoviću, uvaženom članu DSVR, a koji je proveo 60 godina u sportu možete pogledati na YouTubu - Emisija Školska liga - video najava i termini emitiranja 529. emisije Školska liga - Slobodan Jurković - YouTube, na SPTV - četvrtak u 17.45 i nedjelja u 12.00 i na Z1 - subota u 12.00.

    SLOBODAN JURKOVIĆ

    Rođen je u Delnicama i nakon 3 mjeseca seli u Karlovac gdje završava osnovnu školu i dva razreda gimnazije. Košarkaške korake počinje učiti u Košarkaškom klubu Željezničar  koji je tada bio  u vrhu prve košarkaške lige bivše države. Karlovac je bio grad košarke i  košarka je bila najpopularniji sport u gradu, a posebno nakon odigrane nezaboravne utakmice NBA zvijezda protiv Hrvatske košarkaške reprezentacije. Nakon Karlovca nastavlja treći i četvrti razred gimnazije u Zagrebu gdje igra košarku u Košarkaškom klubu Lokomotiva i Industromontaža. Upisuje Pravni fakultet i započinje svoju dugu košarkašku trenersku karijeru.   Zbog trenerskog poziva napušta Pravni fakultet i upisuje Pedagošku akademiju, smjer Fizička kultura i postaje košarkaški trener što se kasnije pokazalo odličnim odabirom kako za njega osobno tako  za košarku i sport općenito. Nakon trenerskog angažmana u Dubrovniku i Mariboru Mirko Novosel ga zove u Cibonu na mjesto pomoćnog trenera i trenera juniora gdje je ostavio veliki trag. Nakon Cibone bio je trener više hrvatskih klubova, a na reprezentativnom nivou na Mediteranskim igrama u Bariu sa ženskom košarkaškom reprezentacijom Hrvatske osvojio je  zlatnu medalju. 

    Ovom prilikom čestitamo Slobodanu Jurkoviću na dugogodišnjem predanom radu te ostvarenom sportskom životnom putu koji je doprinio razvoju košarke te sporta općenito.

    DSVR