PRIOPĆENJE DSVR - JOŠ JEDAN TUŽAN DOGAĐAJ ZAVIO JE SVIJET SPORTA U CRNO

• PRIOPĆENJE DSVR - JOŠ JEDAN TUŽAN DOGAĐAJ ZAVIO JE SVIJET SPORTA U CRNO
    12. studeni 2023

Potaknuti još jednim tužnim i strašnim događajem koji je svijet sporta zavio u crno, a koji se dogodio u subotu 11.11.2023. na utakmici između Egnatije i Partizanija u albanskoj ligi ista je prekinuta zbog strašnog razloga - smrti nogometaša na terenu izražavamo veliko žaljenje za gubitkom mladog sportaša. Nesreća se dogodila u 25. minuti kada se Raphael Dwamena, najbolji strijelac lige samo srušio na teren.
    Ovo je nenadoknadiv gubitak za obitelj i prijatelje Raphaela Dwamena te sve nas koji živimo, volimo i želimo da je svijet sporta zdravo i sigurno mjesto za život.
    DSVR kontinuirano kroz svoje projekte koje provodi apelira kako je svijest o bitnosti provođenja kvalitetnih zdravstvenih pregleda za sportaše izuzetno bitna, ali i svijest i odgovornost sportaša osobno te trenera i stručnog stožera kluba koji mogu i trebaju prevenirati nemile događaje pod cijenu prestanka bavljenja sportom onih sportaša koji imaju indikaciju za potencijalni smrtni ishod.
    Nažalost, napustio nas je još jedan sportaš, nogometaš, mladi život i sve nas zavio u tugu.

Iskrena sućut obitelji mladog nogometaša Raphaela Dwamena koji je svijet sporta napustio prerano.

Napomenuli bi kako je edukativno predavanje koje je organizirano na inicijativu Društva sportaša veterana i rekreativaca na temu Zdravstveni pregledi sportaša u SSGZ-u, a isto je održao naš uvaženi član Prof. dr. sc. Davor Plavec 18. listopada o.g. za više od 150 trenera i ostalih dionika u sustavu sporta Grada Zagreba samo jedan primjer kako možemo probuditi svijest na predmetnu temu kod svih onih koji su neizostavni kotačići u razvoju sustava sporta, sportaša i stvaranju sportskih rezultata.

Društvo sportaša veterana i rekreativaca
    Predsjednica