DSVR na Međunarodnoj konferenciji Prevencija ozljeda i obrazovanje sportaša: cjeloviti dugoročni razvoj i Erasmus+ Sport projekta WE_CARE

  • DSVR na Međunarodnoj konferenciji Prevencija ozljeda i obrazovanje sportaša: cjeloviti dugoročni razvoj i Erasmus+ Sport projekta WE_CARE
    08. prosinac 2022

    Konferencija je dio aktivnosti Erasmus+ Sport projekta WE_CARE - With Establishment of national Care and development centers we support elite Athletes in balancing their sports and education/employment Results u organizaciji Kineziološkog fakulteta u Zagrebu i pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta.
    Projekt WE_CARE bavi se nedostatkom odgovarajućih usluga podrške vrhunskim sportašima kroz dualnu karijeru u manje razvijenim državama članicama EU: Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji. Inicijator i koordinator projekta jest Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a u njegovoj realizaciji sudjeluje još devet partnerskih institucija iz SAD-a, Norveške, Španjolske, Islanda, Srbije, Slovenije te Hrvatske.

    Projekt je iznimno bitan jer se bavi temama bitnim za razvoj sportaša u svim segmentima kao i unaprjeđenje zdravstvenog statusa svih sportaša, a u svrhu prevencije mnogim bolestima i ozljedama. U današnje vrijeme kada se susrećemo sa sve više povreda kod sportaša te preranom smrti koja se nažalost sve češće događa na sportskim terenima te još uvijek premalom brigom za vrhunske sportaše, znanje i iskustvo stručnjaka koji svoje znanje prenose na sve dionike u sustavu sporta su neophodni. Projekt WE_CARE promovira znanje koje će prevenirati sve navedene nedostatke.

    Društvo sportaša veterana i rekreativaca izuzetno podržava projekt WE_CARE, jer kroz projekt DSVR-a Lice i naličje vrhunskog sporta promoviramo ciljeve koji su u skladu s WE_CARE projektom, a u interesu svih sportašica i sportaša RH. Ispred DSVR-a konferenciji je prisustvovala predsjednica Zaklade DSVR gđa. Marija Anzulović. Zaklada DSVR brine o potrebitim sportašima te se zalaže za brigu o istima.

    Iskrene čestitke inicijatoru i koordinatoru projekta Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na provedbi svih aktivnosti u projektu kao i svim partnerima projekta.

    DSVR