Veliki dan hrvatskog sporta: Perković i Srbić najbolji sportaši Hrvatske, braća Sinković najbolja momčad, posebna nagrada Luki Modriću

  • Veliki dan hrvatskog sporta: Perković i Srbić najbolji sportaši Hrvatske, braća Sinković najbolja momčad, posebna nagrada Luki Modriću
    20. prosinac 2019

    Izvorni članak možete pogledati ovdje.

    Atletičarka Sandra Perković i gimnastičar Tin Srbić proglašeni su za najbolje sportaše Hrvatske po izboru Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), dok su po sedmi puta zaredom veslači Martin i Valent Sinković proglašeni za najbolju posadu, par ili štafetu. Perković je titulu najbolje sportašice Hrvatske ponijela po rekordni osmi puta zaredom, dok je svjetski i europski doprvak na preči Srbić drugi puta laureat izbora HOO-a. 
    Gimnastičar Tin Srbić je drugi puta postao najbolji hrvatski sportaš, a najavio je da s pravom konkurira za odličje u Tokiju sljedeće godine. Srbić je osvojio naslov svjetskog doprvaka na preči u njemačkom Stuttgartu, a ranije je Tin na Europskom prvenstvu u Szczecinu također uzeo srebrnu medalju.
    Braća Valent i Martin Sinković su i u 2019. godini dominirali dvojcem bez kormilara, postavši u švicarskom Luzernu u lipnju europski prvaci, a tri mjeseca kasnije u austrijskom Linzu osvojili su naslov svjetskih prvaka. Ponijeli su i naslov najbolje muške posade po izboru Međunarodnog veslačkog saveza u 2019. godini. 
    Uspjeh braće Sinković upotpunio je njihov trener Nikola Bralić, koji je po četvrti puta ponio titulu najboljega hrvatskoga trenera. 
    Najuspješnija momčad u 2019. godini je hrvatska vaterpolska reprezentacija koja je osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu u južnokorejskom Gwangjuu, dok je najbolja ženska ekipa hrvatska kuglačka reprezentacija, koje su se okitile naslovom svjetskih prvakinja na prvenstvu u Češkoj. 
    Nagrada za najboljega sportskog promicatelja Hrvatske u svijetu pripala je Luki Modriću, a nagradu je primio njegov otac Stipe.  
    Tradicionalne nagrade HOO-a za životno djelo "Matija Ljubek" pripale su Vinku Dobriću, Teniskom klubu Osijek, Hrvatskom veslačkom savezu, Rukometnom klubu Lokomotiva Zagreb i Košarkaškom klubu DOŠK-a iz Drniša. 
    Posebna nagrada HOO-a za fair play otišla je Valentini Pereglin, članici hrvatske reprezentacije u samostrelu, dok je posebno priznanje za promicanje sporta pripalo Sportskoj televiziji (SPTV).     
    Do 10. prosinca ove godine hrvatski sportaši i sportašice nastupili su na 138 svjetskih prvenstava, 185 europskih prvenstava, 111 svjetskih te 59 europskih kupova.Na spomenutim međunarodnim natjecanjima osvojeno je ukupno 384 medalje, od kojih 119 zlatnih, 101 srebrnu i 164 brončane.

    Čestitke svim laureatima na dobivenim eminentnim nagradama u sportu!