ČESTITKA - OBILJEŽAVANJE 60. OBLJETNICE KINEZIOLOŠKOG FAKULTETA SVEUČILIŠTA U ZAGREBU

  • ČESTITKA - OBILJEŽAVANJE 60. OBLJETNICE KINEZIOLOŠKOG FAKULTETA SVEUČILIŠTA U ZAGREBU
    20. studeni 2019

    Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu svečano je 20. studenog 2019. godine obilježio 60 godina djelovanja i rada. Tom prigodom dekan i prodekani uručili su mnoga priznanja i zahvalnice profesorima, trenerima, studentima, i drugima koji su svojim radom doprinijeli razvoju kineziologije i sporta općenito, kao i promidžbi našeg fakulteta. 
    Od osnutka 1959. godine Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu je iznjedrio značajan broj stručnjaka koji danas rade u području sporta i sportske rekreacije diljem svijeta. Diplomom sveučilišnog studija na KIF-u može se pohvaliti čak 5933 studenata, a njih 221 obranilo je doktorski rad. Preddiplomski stručni studij do sada je završilo 3459 studenata, a diplomski stručni studij njih 485. Fakultet je do sada prihvatio čak 117 studenata u razmjeni, dok je na edukaciju u više zemalja svijeta poslao njih 93. 
    Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizator je više od 70 znanstvenih i stručnih konferencija, 8 znanstvenih, međunarodnih konferencija o kineziologiji u kojima tradicionalno sudjeluju neki od najcjenjenijih stručnjaka iz cijelog svijeta. Fakultet je do sada objavio više od 60 knjiga, redom udžbenika, priručnika, autorskih knjiga i zbornika, a već 48 godina izdavač je časopisa Kinesiology koji je do sada izdan u 95 brojeva. Neki od najvećih ponosa fakulteta su Centar za znanstvena istraživanja u sklopu kojeg se nalazi čak 11 istraživačkih laboratorija u kojima se provode temeljna, primijenjena i razvojna istraživanja, te Sportski dijagnostički centar.

    ČESTITKE KINEZIOLOŠKOM FAKULTETU SVEUČILIŠTA U ZAGREBU NA OBILJEŽAVANJU 60. OBLJETNICE. ČESTITKE SVIM PROFESORIMA, STUDENTIMA, TRENERIMA, VANJSKIM SURADNICIMA NA PREDANOM STRUČNOM RADU I ANGAŽMANU DA SVI MI KOJI SMO DIO POVIJESTI KINEZIOLOŠKOG FAKULTETA DANAS BUDEMO POSEBNI U SVIJETU KINEZIOLOGIJE, EDUKACIJE, PEDAGOGIJE, OPĆENITO SPORTA U SVIM SEGMENTIMA I SVEGA ONOGA ŠTO NAS ČINI POSEBNIMA U ODNOSU NA DRUGE.

    DSVR