DSVR - CCPA HRVATSKA - HNS - OPEN FUN NOGOMETNO EDUKATIVNA RADIONICA - SVJETSKI DAN SRCA, SIBINJ, 29.09.2018.

  • DSVR - CCPA HRVATSKA - HNS - OPEN FUN NOGOMETNO EDUKATIVNA RADIONICA - SVJETSKI DAN SRCA, SIBINJ, 29.09.2018.
    01. listopad 2018

    Open fun nogometno edukativna radionica održana je u Sibinju 29.9.2018. povodom Europskog tjedna sporta (graassroots week). U vrlo kratkom vremenu CCPA Hrvatska je uspjela organizirati jednodnevno sportsko i edukativno događanje za 100 djevojčica i dječaka s osam OFFS trenera i trenerica. U sklopu obilježavanja Svjetskog dana srca, obrazovni dio i kreativnu radionicu  s temom "Kako rade naša srca" odradio je stručni tim Cross Cultures Hrvatska, instruktori, liječnik i pedagog.
    Radionica je bila otvorena za svu djecu od 4 do10 godina s ciljem promocije sporta, odnosno kretanja kao važnog elementa u zaštiti zdravlja. U organizaciji su pomogli voditelji  NŠ " Sibinj" i NŠ "Željezničar", OŠ "Ivan Mažuranić" i Igraonica "Bubamara“. Događaj su popratili i mediji, Slavonska TV i promoviran je na društvenim mrežama.
    Hrvatski nogometni savez je donirao lopte i dresove  ŠN “Sibinj” za nastavak rada, loptice i privjeske svakom djetetu koje je sudjelovalo. U radionice su se uključili i roditelji koji su istaknuli veliki značaj ovakvih akcija za njihovu sredinu. Želja CCPA Hrvatska je da obrazovno sportski sadržaji budu dostupni svima, osobito djeci iz ruralnih sredina ili socijalno osjetljivijih područja na što su stavile naglasak vanjska stručna suradnica DSVR-a, koordinatorica CCPA Hrvatska gđa. Renata Gomaz, prof. i instruktorica CCPA Hrvatska gđa. Aleksandra Lipić, članica Upravnog odbora DSVR.
    Open fun nogometnu radionicu podržao je Hrvatski nogometni savez, što je za razvoj Projekta OFFS Hrvatska od velikog značaja te početak suradnje u između CCPA HRVATSKA i Grassroots odjela pri HNS-u s ciljem rada na promociji nogometa za sve. Postignut je dogovor za daljnju suradnju i podršku kroz različitu opremu i prijevoz, po potrebi, koja će se temeljiti na zajedničkom planiranju i provedbi programa Grassrootsa za djecu i promociju ženskog nogometa.
    Prepoznata je vrijednost rada i truda trenera OFFS, odnosno organizacije CCPA Hrvatska u sklopu DSVR-a.