68. MEMORIJAL BORISA HANŽEKOVIĆA - OSTVARENO 5 REKORDA MITINGA!

• 68. MEMORIJAL BORISA HANŽEKOVIĆA - OSTVARENO 5 REKORDA MITINGA!
    05. rujan 2018

Sandra Perković zatvorila je 68. Hanžek osvojivši prvo mjesto s hicem od 67,60 metara!
    Ponosni smo što je u Zagrebu „palo“ i pet novih rekorda mitinga. U utrci na 800 metara Bocvanac Nijel Amos potvrdio je sjajnu formu te je pobijedio s vremenom 1:44.08 minuta čime je za 1.29 sekundi oborio dosadašnji rekord Amerikanca Nicka Symondsa star osam godina. Kenijka Lilian Kasait Rengernik je na 3000 metara trčala 8:31.77 minuta što je i novi rekord mitinga i njezin osobni rekord, a i šesti najbolji rezultat sezone u svijetu, dok su preostala tri rekorda postavljena u tehničkim disciplinama. Vladar diska ove sezone Jamajčanin Federick Dacres pobijedio je u Zagrebu i to s odličnim hicem od 68,17 metara čime je za 92 centimetra popravio šest godina star rekord mitinga kojega je držao Britanac Lawrence Okoye, a preostala dva rekorda mitinga popravljena su za jedan centimetar. Mladi Rus, 21-godišnji Timur Morgunov potvrdio je odličnu formu u završnici sezone te nakon trijumfa na finalu "Dijamantne lige" po hladnom vremenu i na mokrom zaletištu preskočio 5,76 metara – skok s motkom.
    Južnoafrikanac Luvo Manyonga u najavi je obećao rekord mitinga, a to je obećanje i ostvario skočivši već u prvoj seriji 8,46 metara.
    U memorijalnoj utrci Boris Hanžeković na 110 metara prepone slavio je Orlando Ortega s vremenom 13.40.

Također, odličan rezultat ostvarila je i naša Andrea Ivančević koja je u utrci na 100 metara prepone završila četvrta s hrvatskim rekordom.

Članovi DSVR-a u velikom broju pratili su Hanžek i veselili se svakom uspješnom ostvarenom rezultatu. Atletika „kraljica sportova“ pokazala je iznimne sportaše i rezultate. Sjajna atmosfera između sportaša i publike nije nedostajala te je bila dodatni motiv za ostvarenje svih rezultata, pa tako i u doprinosu svih rekorda mitinga!