Izložba "SPORT NA MARKAMA"

  • Izložba
    08. svibanj 2015

    SPORT NA MARKAMA

    Izlagač: Nikola Petric dipl. ing. el.

    Izložba „SPORT NA MARKAMA „ održana je 7. svibnja 2015. u 19 satu u prostorijama Društva sportaša veterana i rekreativaca. Na izložbi su prisustvovale naše legende sporta: Dragutin Šurbek, Vjekoslav Šafranić, Slobodan Kraljević, Zoran Sumajstorčić, Neven Šavora i dr. te zagrebački filatelisti.

    Dragutin Šurbek, jedan od najtrofejnijih hrvatskih sportaša te aktualni dopredsjednik Društva, otvorio je ovu Izložbu uz par prigodnih riječi o našem izlagaču Nikoli Petricu dipl. ing. el.

    Nikola Petric rođen je 1941. godine u Komiži na otoku Visu. Nakon izbjeglištva u El. Shattu dolazi u Zagreb 1947. godine s ciljem bijega iz teške materijalne situacije. Tu završava sve potrebite škole te Elektro-tehnički fakultet, smjer elektroenergetika.

    Svoje slobodno vrijeme, kojeg je uvijek manjkalo, provodi u JUDO sportu od 1958. godine. Trener postaje već 1964. te se u toj ulozi nalazi i danas (više od 50 godina iskustva), kao trener veterana Grada Zagreba. Uz svoj trenerski rad bio je Savezni sudac, a za vrijeme Domovinskog rata u dva mandata je bio Predsjednik Judo saveza Zagreba. Kao svoj najveći rezultat, ponosno ističe činjenicu da je kroz njegove „ruke“ prošlo oko 400 Judoka. Zanimljivo je da još i dan danas neki njegovi učenici nastupaju kao veterani po domaćim i međunarodnim natjecanjima i donose medalje.

    Za Nikolu Petrica dip. ing. el. filatelija, kojom se bavi već 60 godina, predstavlja još jedan veliki hobi. Svoju bogatu zbirku izlaže po brojnim izložbama. Također, važno je za istaknuti da je g. Petric autor knjige „PREDFILATELISTČKI ŽIGOVI U HRVATSKOJ“ te drugih stručnih članaka.