DSVR NA PREDSTAVLJANJU UDRUGE HUPTA POTPISALI SPORAZUM O SURADNJI

  • DSVR NA PREDSTAVLJANJU UDRUGE HUPTA POTPISALI SPORAZUM O SURADNJI
    06. travanj 2024

    Predstavnici DSVR-a sudjelovali su na predstavljanju udruge Hrvatska udruga za promociju tjelesne aktivnosti, prevenciju debljine i unaprjeđenje zdravlja (HUPTA) i na panelu s radionicama: TJELESNA AKTIVNOST I PRAVILNA PREHRANA - KORISTIMO LI IH DOVOLJNO U OČUVANJU ZDRAVLJA?, koje je održano 6. travnja o.g. na Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu.
    Tom prigodom predsjednica HUPTA-e prof. dr. sc. Marjeta Mišigoj Duraković potpisala je Sporazum o suradnji s DSVR-om, a u ime predsjednice DSVR-a Marije Anzulović Sporazum je potpisao dopredsjednik Tomislav Paškvalin. Događanje su ispred DSVR-a još uveličali član Upravnog odbora Marcel Vučetić i stručna tajnica Eleonora Kovač. Profesorica Cvita Gregov prisustvovala je u uvodnom djelu predstavljanja Udruge s ostalim uvaženim imenima, osnivačima i suradnicima HUPTA-e, a s ponosom možemo reći kako je i naša uvažena članica.
    Čast nam je bilo prisustvovati predstavljanju udruge HUPTA-e koja je okupila sjajan interdisciplinaran tim stručnjaka, liječnika iz raznih domena specijalnosti, kineziologa, nutricionista i dr., a koji će svojim znanjem i iskustvom moći doprinijeti u realizaciji zacrtanih ciljeva koje će realizirati kroz sekcije HUPTA-e. Suradnjom HUPTA-e i DSVR-a vjerujemo kako će se realizirati projekti i programi na dobrobit djece, ali i srednje i starije životne dobi s naglaskom na povećanju tjelesne aktivnosti od najranije životne dobi, prevencije debljine i stvaranju zdravog i aktivnog načina života šire društvene zajednice, jer nažalost kako je naglasila prof. dr. sc. Marjeta Mišigoj Duraković Hrvatska je predivna sportska zemlja s velikim brojem medalja, ali glede ukupnog broja stanovništva uključenih u rekreativne aktivnosti nažalost na začelju smo u Europi, a time i jedna smo od zemalja koja je najdeblja u Europi. Nadamo se kako ćemo svi mi svojim znanjem, pozitivnom energijom i stručnošću doprinijeti da se ti negativni trendovi smanje.

    DSVR