DRUŠTVO SPORTAŠA VETERANA I REKREATIVACA DOGOVORILO JE SURADNJU S HRVATSKIM ŠPORTSKIM MUZEJEM

  • DRUŠTVO SPORTAŠA VETERANA I REKREATIVACA DOGOVORILO JE SURADNJU S HRVATSKIM ŠPORTSKIM MUZEJEM
    06. veljača 2024

    U četvrtak, 1. veljače 2024. godine Društvo sportaša veterana i rekreativaca bilo je u posjetu Hrvatskom športskom muzeju. Zadovoljstvo nam je bilo prisustvovati sastanku s ravnateljicom Hrvatskog športskog muzeja Danirom Bilić (članicom Upravnog odbora Zaklade i proslavljenom olimpijkom) i suradnicima. Sastanak se održao na Gornjem Gradu u privremenom sjedištu Hrvatskog športskog muzeja. Ispred DSVR-a sastanku su prisustvovali predsjednica DSVR Marija Anzulović, dopredsjednik Tomislav Paškvalin i stručna tajnica Eleonora Kovač. Dogovorena je suradnja između Hrvatskog športskog muzeja i Društva sportaša veterana i rekreativaca na obostrano zadovoljstvo, a bivše vrhunske sportašice i sportaši moći će svoje predmete (trofeje, medalje, pehare, opremu, rekvizite, fotografije i sl.) dati Hrvatskom športskom muzeju koji će iste obraditi i sistematizirati te pohraniti u skladu s pravilima struke, a sve kako bi se trajno sačuvala najvrjednija sportska baština.
    Suradnja će se temeljiti na tri točke:
    1. podrška Društva u nastojanju da se najvrjednija sportska baština sačuva;
    2. podrška u organizaciji izložaba i drugih aktivnosti kojima se predstavlja nacionalna baština iz područja sporta i tjelovježbe;
    3. sudjelovanje u organizaciji susreta posjetitelja s članovima Društva.
    Cilj je, primjerice, da bivši vrhunski sportaši, članovi DSVR-a, ugoste organizirane grupe djece kao jedne od ciljanih kategorija publike, i da im u druženju govore o iskustvima i doživljajima iz sportskog dijela svoje karijere i života".
    DSVR-u je čast pružiti punu podršku Hrvatskom športskom muzeju u svim aktivnostima te se veselimo budućoj suradnji, novim sportskim pričama naših članica i članova te zajedničkim projektima.

    Više možete pročitati u članku: 

    https://sportski-muzej.hr/events/drustvo-sportasa-veterana-i-rekreativaca-daje-punu-podrsku-hrvatskom-sportskom-muzeju/

    DSVR