PREDSTAVNICE DSVR-A SUDJELOVAT ĆE NA MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI: „Sport for women in urban places“ (SWUP), 21.06.2018., Italija, Bassano

  • PREDSTAVNICE DSVR-A SUDJELOVAT ĆE NA MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI: „Sport for women in urban places“ (SWUP), 21.06.2018., Italija, Bassano
    21. lipanj 2018

    Predstavnice DSVR-a, Aleksandra Lipić – članica UO DSVR i Eleonora Kovač, prof. - Stručna tajnica DSVR sudjelovat će na međunarodnoj konferenciji u Italiji, Bassano, 21. lipnja 2018. godine, tematika: „Sport for women in urban places“ (SWUP) u organizaciji ALDE (međunarodne organizacije za promociju lokalne demokracije.
     
    Cilj konferencije je okupljanje predstavnika zemalja Europske unije koji će iznijeti svoja razmišljanja, stavove i prijedloge vezano za uvijek aktualnu temu konferencije te isto pokušati razviti i implementirati kroz projekt SWUP na što viši nivo u zemlje - gradove EU-a.
     
    Zasigurno sport može biti učinkovit alat za stvaranje jednakih mogućnosti i socijalnog uključivanja za sve društvene skupine, posebno one najranjivije poput migranata, žena, djece ili osoba s invaliditetom. Dakle, sport je često uključen u razvojne programe jer promiče sudjelovanje, uključivanje, ljudske vrijednosti, disciplinu, zdravlje, nenasilje, toleranciju, spolnu ekvivalentnost i timski rad.
    Štoviše, sport donosi priliku građanima na interakciju i razvoj društvene cjeline kao zdrave zajednice.
     
    Svi stanovnici Europske unije trebaju imati ravnopravan pristup sportu i trebaju obratiti pažnju na socijalno osjetljive skupine. Iz tog razloga cilj SWUP projekta („Sport za žene u urbanim mjestima“) je stvaranje preduvjeta i poticanje što više žena na sudjelovanje u sportskim aktivnostima u svojim gradovima.
     
    Poseban je fokus SWUP-a na urbanoj infrastrukturi koja promiče uključivanje i sudjelovanje u sportskim aktivnostima na otvorenom.
     
    Konferencija će se održati u Vicenzi i dio je SWUP projekta te će nastojati ojačati ulogu sporta kao alata za socijalno uključivanje i dati smjernice za uključivanje što više žena u sport - sportske aktivnosti.
    Tijekom konferencije ALDA će predstaviti projekt SWUP, a lokalne organizacije i potencijalni partneri na projektu predstavit će svoje ciljeve i aktivnosti te dati prijedloge glede SWUP projekta.
     
    DSVR