PRVI FESTIVAL SPORTA OSOBA S INVALIDITETOM - „Change Your Mindset-Sport4Everyone“

  • PRVI FESTIVAL SPORTA OSOBA S INVALIDITETOM - „Change Your Mindset-Sport4Everyone“
    18. svibanj 2018

    U petak, 18. svibnja 2018. godine na Atletskom stadionu Mladost, održan je 1. Festival sporta osoba s invaliditetom, projekt pod nazivom - Change Your Mindset - Sport4Everyone. Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom nositelj je Europskog projekta „Change Your Mindset-Sport4Everyone“ financiranog u okviru Erasmus + Sport programa.
    Provedba je započela 1. siječnja 2017. godine, a cilj projekta je promocija i podizanje razine svijesti o sportu i tjelesnim aktivnostima za osobe s invaliditetom te inkluzija mladih osoba s invaliditetom (u dobi od 15-29 godina) u rekreativne sportske aktivnosti.
    Projekt se provodi 18 mjeseci, a uključeno je 8 partnera iz 7 zemalja: Italije, Austrije, Slovenije, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta iznosi 500.000.00 EUR.
    Članovi DSVR - a  podržali su i uveličali Projekt - Change Your Mindset - Sport4Everyone.

    Čestitke Zagrebačkom športskom savezu osoba s invaliditetom na pokretanju ovakvog hvalevrijednog projekta te odličnoj organizaciji kao i svima koji su doprinijeli u realizaciji projekta (Središnji državni ured za šport, Grad Zagreb, Sportski savez Grada Zagreba, Gradski ured za sport i mlade i dr.).

    Ponosni smo na Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom što je baš on prvi u Hrvatskoj započeo s jednim takvim projektom koji svake godine može biti širih razmjera kako sa sportskim tako i s edukativnim sadržajima.

    DSVR