PROJEKT "BUDI AKTIVAN I SPREMAN" PODRŽALI I UVELIČALI ČLANOVI DSVR-A

• PROJEKT
    26. siječanj 2018

Na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" u Zagrebu u petak, 26. siječnja, održan je Dan sporta u OSRH pod geslom "Budi aktivan i spreman".

Povod  programu, koji se sastojao od sportskih aktivnosti i demonstracija te stručnih predavanja, bilo je proglašenje godine 2018. godinom spremnosti i aktivnosti hrvatskog vojnika. Događaj je organiziran i s ciljem razvoja suradnje Ministarstva obrane i OSRH sa sportskim organizacijama i klubova te stručnjacima i sportašima.

U aktivnostima su sudjelovali i potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević, izaslanik Predsjednice RH i vrhovne zapovjednice OSRH Vlado Galić, načelnik GS OSRH general zbora Mirko Šundov, državna tajnica u Središnjem državnom uredu za šport Janica Kostelić, izaslanstvo Hrvatskog olimpijskog odbora predvođeno predsjednikom Zlatkom Matešom, predstavnici ustrojbenih cjelina MORH-a i OSRH te poznati hrvatski sportaši, kao i vrhunski sportaši koji su ugovorni pričuvnici OSRH.
    Također, u sklopu programa izbornik Hrvatske vaterpolo reprezentacije, aktualnih svjetskih prvaka, Ivica Tucak, održao je predavanje na temu "Put do uspjeha".

Podršku ovome vrijednom projektu dali su i članovi DSVR-a, a od predstavnika DSVR-a prisustvovali su: Neven Šavora, Boško Lozica, Nikola Dragaš, Željko Mavrović, Vjekoslav Šafranić, Dubravko Šimenc, Dragutin Šurbek, Marija Anzulović, Renata Šašak, Eleonora Kovač i dr.