TRADICIONALNO PROGLAŠENJE SPORTAŠICA I SPORTAŠA SPORTSKIH NOVOSTI ZA 2017. GODINU

  • TRADICIONALNO PROGLAŠENJE SPORTAŠICA I SPORTAŠA SPORTSKIH NOVOSTI ZA 2017. GODINU
    27. prosinac 2017

    U ovom najdugovječnijem izboru sudjelovalo je 356 novinara iz 62 redakcije, a ove godine je dobio i dvije nove kategorije - potez godine i pothvat godine.

    Najboljom sportašicom proglašena je Sandra Perković, šesti put po redu. Ona je bila uvjerljivo najbolja s 335 glasova ispred Snježane Pejčić, europske prvakinje u streljaštvu i ispred Mikele Ristoski, svjetske prvakinje u skoku u dalje za osobe s invaliditetom.

    Najboljim sportašem proglašen je gimnastičar Tin Srbić, svjetski prvak na preči. On je u izboru pobijedio najboljeg vaterpolista svijeta i svjetskog prvaka s vaterpolo reprezentacijom Sandra Sukna i kapetana hrvatske reprezentacije i člana Real Madrida Luku Modrića.

    Momčad godine je vaterpolo reprezentacija koja je osvojila svjetsko zlato, a u izboru je  pobijedila HNK Rijeku i braću Martina i Valenta Sinkovića. Vaterpolo reprezentacije je osvojila 312 glasova, HNK Rijeka 30, a braća Sinković 9.

    Ekipom godine je proglašena samostrel reprezentacija u sastavu Valentina Pereglin, Sanja  Komar i Nikolina Krivanek koja je osvojila svjetsko zlato. One su odnijele pobjedu sa 136 osvojenih glasova, ispred RK Lokomotiva, pobjednica Challenge kupa koje su dobile 119 glasova, dok je treće mjesto pripalo Anđeli Mužinić i Heleni Dretar Karić, zlatnima sa Europskog stolnoteniskog prvenstva za osobe s invaliditetom (73 glasa).

    Nagrada za pothvat godine dodijeljena je daljinskoj plivačici Dini Levačić koja je ispisala dio hrvatske povijesti sporta postavši tek šesta osoba i druga žena u povijesti daljinskog plivanja koja je za 90 dana isplivala trostruku krunu daljinskog plivanja: mostove Manhattana u New Yorku, kalifornijski zaljev od otoka Cataline do San Pedra te La Manche.

     Čestitamo od srca svim nagrađenima!

    DSVR