PROGLAŠENI NAJBOLJI U SUSTAVU SPORTA GRADA ZAGREBA ZA 2017., ČESTITKE SVIM NAGRAĐENIMA!

  • PROGLAŠENI NAJBOLJI U SUSTAVU SPORTA GRADA ZAGREBA ZA 2017., ČESTITKE SVIM NAGRAĐENIMA!
    12. prosinac 2017

    Proglašeni su najbolji sportaši u sustavu sporta Grada Zagreba u organizaciji Sportskog saveza Grada Zagreba. Tradicionalno istekom godine proglašeni su najbolji pojedinci, sportašice i sportaši, momčadi i ekipe. Ove godine laureata je bilo mnogo. Podijeljeno je ukupno 77 nagrada. Najveći dio se odnosio na mlade sportaše i sportašice (51), dodijeljeno je i šest nagrada sportašima s invaliditetom, šest godišnjih nagrada, tri nagrade za trenere, a proglašeni su i najbolji sportaš, sportašica, ekipa, posada i momčad glavnog grada Hrvatske.

    Aktualna olimpijska pobjednica u bacanju diska, Sandra Perković šesti put uzastopce i sedmi put ukupno je najbolja sportašica Zagreba, a u muškoj konkurenciji za najboljeg sportaša Zagreba proglašen je gimnastičar Hrvatskog sokola Tin Srbić, svjetski prvak na preči, te drugoplasirani u ukupnom poretku Svjetskog kupa. 

    Najboljom momčadi proglašeni su košarkaši prvaci Hrvatske i osvajači hrvatskog Kupa Cedevita, dok je nagrada za najbolju ekipu pripala rukometašicama Lokomotive, osvajačicama europskog Challenge kupa. Nagradu za najbolju sportsku posadu dobili su treću godinu uzastopce veslači Mladosti braća Martin i Valent Sinković koji su ove godine osvojili drugo mjesto na svjetskom prvenstvu u svojoj novoj disciplini - dvojcu bez kormilara.

    Nagrade najuspješnijim trenerima dobili su Lucijan Krce, Edis Elkasović i Pero Kuterovac. Krce je trener Tina Srbića, Elkasević je Sandrin trener, dok je Kuterovac kondicijski trener vaterpolske reprezentacije (svjetski prvak i treća u Svjetskoj ligi), juniorske vaterpolske reprezentacije (srebrna na SP U20), veslača Damira Martina (srebrnog na EP u samcu), rukometašica Lokomotive (osvajačice Challenge kupa).

    Ove godine posebna priznanja dobili su Janica i Ivici Kostelić za doprinos zagrebačkom sportu i promociji grada Zagreba. Janica za 15 godina od veličanstvenog nastupa na ZOI u Salt Lake Cityju gdje je osvojila tri zlata i srebro i 10 godina od završetka karijere, dok je Ivica natjecateljsku karijeru završio ove kalendarske godine.

    Nagrade za životno djelo dobili Slaven Zambata (legendarni kapetan Dinama, osvajača Kupa velesajamskih gradova 1967.), Josip Čorak (srebrni s OI u Munchenu, prvak Europe 1969., brončani na EP 1970. Pojedinačni prvak bivše države u hrvanju 12 puta), Marijan Marić (padobranac, instruktor padobranstva, pilot, bivši svjetski rekorder), Jadranka Blagus (osnivačica i predsjednica stolnoteniskog kluba invalida URIHO, najtrofejnijeg kluba u Hrvatskoj), te Kajakaški savez Zagreba koji ove godine slavi 50. obljetnicu osnutka.

    Godišnje nagrade SSGZ-a za vrhunske rezultate u protekloj godini dobili su taekwondašica Kristina Tomić (bronca na Svjetskom prvenstvu u Koreji), vratar vaterpolo reprezentacije Ivan Marcelić (svjetski prvak i 3. mjesto u Svjetskoj ligi), trapaš Josip Glasnović (dva srebra u trapu na EP), veslač Damir Martin (srebrna medalja u samcu na Europskom prvenstvu), ronioc Goran Čolak (4 zlatne i 2 srebrne medalje na EP u bazenskim i dubinskim disciplinama u ronjenju uz 3 svjetska rekorda), te hrvač Ivan Huklek (srebrna medalja na Svjetskom prvenstvu u hrvanju u kategoriji mlađih seniora).

    Posebna priznanja SSGZ-a najuspješnijim sportašima s invaliditetom dobili su stolnotenisačica Helena Dretar Karić, atletičari Zoran Talić i Laura Štefanac, kuglačice Petra Deša i Ruža Markešić i strijelac Boris Gramnjak.

    Upućujemo čestitke svim dobitnicima nagrada te se zahvaljujemo na postignutim iznimnim rezultatima koji su na ponos Gradu Zagrebu i Republici Hrvatskoj.