BOGATI VIKEND SPORTSKIM DOGAĐANJIMA u sklopu SRC JARUN – EU TJEDAN SPORTA I TERRY FOX RUN 2017.

  • BOGATI VIKEND SPORTSKIM DOGAĐANJIMA u sklopu SRC JARUN – EU TJEDAN SPORTA I TERRY FOX RUN 2017.
    25. rujan 2017

    Rekreacijsko športski centar Jarun 23. i 24. rujna 2017. ugostio je dva sportska događanja, 23. rujna 2017. održavanje Europskog tjedna sporta, a 24. rujna 2017. održavanje humanitarne akcije „Terry Fox Run 2017“.
    Oba događanja popraćena su s velikim brojem obožavatelja sporta, sportskih i rekreativnih aktivnosti koje su podržali i članovi DSVR-a.

    O EUROPSKOM TJEDNU SPORTA

    Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. Ove godine održao se treći puta za redom. Glavna tema kampanje za Tjedan sporta i dalje je „#BeActive“ te bi se njome trebalo potaknuti javnost da bude aktivna, ne samo tijekom tog tjedna nego i cijele godine.

    ZAŠTO EU TJEDAN SPORTA?

    Sport i tjelesna aktivnost znatno pridonose dobrobiti europskih građana. Međutim, razina tjelesne aktivnosti trenutačno je u stagnaciji, a u nekim državama čak i opada. Europski tjedan sporta odgovor je na taj izazov. Nedostatak tjelesne aktivnosti nema samo negativan učinak na društvo i zdravlje ljudi, već uzrokuje i gospodarske troškove. Promicanje uloge sporta kao sredstva društvene uključenosti pomoći će u rješavanju trenutačnih izazova s kojima se suočava društvo u Europi.

    CILJ EU TJEDNA SPORTA

    Europski tjedan sporta usmjeren je na poticanje sudjelovanja u sportu i tjelesnim aktivnostima te podizanje svijesti o njihovim brojnim dobrobitima. Tjedan sporta namijenjen je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost. Trebao bi okupiti pojedince, tijela javne vlasti, sportski pokret, organizacije civilnog društva i privatni sektor. Lokalnim inicijativama Tjedan sporta potaknut će Europljane da redovito budu aktivni (#BeActive) te će im omogućiti više vježbanja u svakodnevnom životu.

    HUMANITARNA AKCIJA TERRY FOX RUN 2017.
    Utrka Terryja Foxa godišnja je dobrotvorna utrka ne-natjecateljskog karaktera koja se održava u brojnim zemljama diljem svijeta u spomen na aktivista Terrya Foxa, i njegov Maraton Nade, i u svrhu skupljanja novca za borbu protiv raka.