U SUSRET 67. HANŽEKOVIĆEVOM MEMORIJALU

  •  U SUSRET 67. HANŽEKOVIĆEVOM MEMORIJALU
    21. kolovoz 2017

    IAAF World Challenge miting Zagreb 2017 – 67. Hanžekovićev memorijal održat će se u utorak 29. kolovoza na stadionu Mladosti.
    Natjecanje u bacanju kugle – 3. Memorijal Ivana Ivančića bit će održano u ponedjeljak 28. kolovoza na bacalištu uz zagrebačke fontane i Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu.

    S velikom vjerojatnošću hrvatske atletičarke i atletičari obilježit će ovogodišnji Hanžekovićev memorijal više nego ikad prije. Jamstvo za to su njihovi ovogodišnji rezultati.
    Naša najbolja sportašica Sandra Perković je, tako, s rekordnih 71.41 metar iz Belizone prva na svjetskoj ljestvici diskašica, a najbolja na svijetu je i Sara Kolak, koja se sa 68.43 bačenih u Lausannei popela na sedmo mjesto svih vremena među bacačicama koplja! Stipe Žunić je s rekordnih 21.48 trenutačno 11. na ljestvici bacača kugle, Filip Mihaljević je s 21.30 15., a među 20 najboljih na svijetu je s 5.70 i naš najbolji motkaš Ivan Horvat.Ne treba zaboraviti ni Andreu Ivančević koja se oporavlja od ozljede, a lani je, podsjetimo se, na Hanžeku trčala 12.88, što je samo stotinku sporije od njezinog hrvatskog rekorda i zauzela drugo mjesto. Odmah iza olimpijske pobjednice iz Pekinga Dawn Harper-Nelson koja je trčala 12.71.

    Više o rasporedu i satnici natjecanja možete pročitati na službenoj stranici mitinga: link.