MEDALJE ZA HRVATSKE VETERANKE I VETERANE U JUDU

  • MEDALJE ZA HRVATSKE VETERANKE I VETERANE U JUDU
    19. lipanj 2017

    Zagreb je ugostio najbolje judo veterane Europe na Europskom veteranskom prvenstvu koje se od 15. do 18. lipnja održalo u Domu sportova. Prvog dana natjecanja najviše medalja osvojili su Francuzi i Rusi, a medalju za Hrvatsku donio je Borivoj Crnković.
    Najuspješniji hrvatski judaš prvog dana bio je Borivoj Crnković, koji je u dobnoj skupini 8, te kategoriji do 81 kg, osvojio brončanu medalju! Crnković je do trećeg mjesta došao pobjedama (oba yuka) nad Koplychenkom (UKR) te Haringom (AUT).
    Rade Krnjeta (dobna skupina 7, kategorija do 90 kg) završio je na petom mjestu, nakon što u borbi za broncu nije uspio svladati Guerreira (POR). Prije toga je slavio ipponom protiv Petroviča (SLO), a u polufinalu izgubio (yuko 1-3) od Banija (ITA).
    U sastavu Martina Prgomet (-52 kg), Nikolina Šimunić (-57 kg), Tatjana Lovrić Jovanović (-63 kg), Christa Baumgartner (-70 kg) i Ivana Marijanović (+70 kg) nakon poraza (2-3) od Francuske 1 i velike pobjede nad Njemačkom (3-2) veteranke su osvojile broncu protiv Talijanki.
    Čestitke našim natjecateljicama i natjecateljima!

    „DSVR“