SPORTSKA ŠPICA SUBOTOM, 13. SVIBNJA 2017.

  • SPORTSKA ŠPICA SUBOTOM, 13. SVIBNJA 2017.
    14. svibanj 2017

    Središte Zagreba su 13. svibnja ispunili brojni sportaši, sportski klubovi i savezi, koji su na Strossmayerovom trgu zajedno s građanima vježbali i istaknuli važnost cjeloživotne rekreacije. „Sportska špica subotom“ novi je sportsko zabavni događaj u gradu u organizaciji Sportskog saveza Grada Zagreba.

    Nogometaši GNK Dinama, košarkaši Cedevite i Cibone, rukometaši PPD Zagreba, rukometašice Lokomotive i košarkašice Medveščaka, olimpijci Martin i Valent Sinković, boksač Filip Hrgović i brojni drugi predstavili su svoj sport, pokazali kako izgledaju njihovi treninzi i pripreme, ali su svoje snage odmjerili i u drugim sportovima s okupljenim građanima. Tako su snage odmjerili u košarci, malom nogometu, rukometu, stolnom tenisu, veslanju, judu, boksu, sambu, ritmičkoj gimnastici, hrvanju, karateu, ju-jitsuu, taekwondou, kuglanju, obaranju ruku, hokeju na rolama.
    Događaju je uz brojne legende zagrebačkog sporta prisustvovao i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić koji je poznat po svojoj podršci zagrebačkim sportašima. Naime, Grad Zagreb odvaja najveći proračun za sport u Hrvatskoj, pri čemu se 150 milijuna kuna raspoređuje na temelju Plana sredstava za sufinanciranje programa javnih potreba u sportu Grada Zagreba, kojega izrađuje Sportski savez Grada Zagreba.

    Društvo sportaša veterana i rekreativaca uveličalo je ovaj sportsko zabavni događaj, a članovi DSVR-a aktivno su sudjelovali u prezentacijama ponuđenih sportova!

    „DSVR“