BIOGRAFIJE - Zlatko Žagmešter

  • Zlatko Žagmešter
    ime i prezime: Zlatko Žagmešter
    sport: rukomet
    status člana: Redovan - DA

    Gospodin Zlatko Žagmešter rođen je u Zagrebu, 06.07.1943. godine te je jedan od najboljih i najvećih hrvatskih rukometaša. Također, svojim radom, znanjem i sportskim iskustvom doprinio je i kao rukometni trener na međunarodnoj razini u Njemačkoj, Finskoj i Francuskoj.
    Bitno je za spomenuti kako je bio trener rukometne reprezentacije Jugoslavije s kojom je postizao zavidne rezultate.
    Osim gore navedenog pratila ga je osebujnost sportskog talenta te je u devet godina postigao 5000 pogodaka (golova) na bitnim nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Ambasador je sporta - rukomet te zasigurno niti jedan rukometaš do sada nije postigao na ovim prostorima postignuća s kojima se g. Žagmešter može ponositi za cijeli život, a i cijela društvena zajednica.
    Svoje znanje prenosio je i na mlađe dobne kategorije, znao je prepoznati talente, ali isto tako i utjecati na uključivanje djece – dječaka od najmlađe dobi u sport rukomet. Svojim djelovanjem i danas doprinosi sustavu sporta grada Zagreba i Republike Hrvatske.
    Dobitnik je mnogih eminentnih sportskih nagrada, proglašavan je najboljim igračem i strijelcem natjecanja i utakmica što zasigurno obogaćuje njegov sportski i privatni život u kojem je dao puno ljubavi i predanog rada kroz treninge i sport uopće.
    Doprinosi i sportski rezultati na kojima se temelji sportski i profesionalni život je uspjeh g. Žagmeštera, ali i hrvatskog rukometa u cjelini, a mnogi ga nazivaju i govore o njemu kao o najvećoj legendi zagrebačkog i hrvatskog rukometa.
    Dobitnik je godišnje Državne nagrade za sport "Franjo Bučar" za 2023. i Nagrade HOO-a "Matija Ljubek" u 2023.